Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Susilec sadja

Susilec sadja

Pozdravljeni,

zanima me, če katera od vas ve kako se uporablja sušilec sadja Severin?
Tašča mi ga je posodila a brez navodil, ker niti sama ne ve kako se uporablja:)

Vsak nasvet je dobrodošel. Hvala že vnaprej!

Hej. Jaz uporabljam Iskrin bio sušilnik, je okrogle oblike in ima 3 ali 4 “poličke” na katere naložiš sadje ali zelenjavo, ki jo želiš posušiti. Jaz sem posušila hruške, jabolka, nekaj sliv za probo (ker so bile kisle, jih nisem več). Jabolka in hruške sem olipila in narezala na krhlje (če je bil plod večji na 6 do 8 krhljev, če je bil pa manjši pa na 4), sproti sem jih dajala v vodo, ki sem ji dodala 3 žlice limoninega soka, da sadje ni porjavelo. Na krpi sem sadje osušila in ga naložila po “pladnjih”, ne preveč na gosto. Ker si pohitela z vprašanjem, ne vem točno, kako dolgo moraš sušiti posamezno vrsto sadja ali zelenjave, zato te prosim, da počakaš do ponedeljka, ko ti bom odgovorila na kateri stopnji temperature in kako dolgo se suši. So pa, vsaj suhe hruške zeloooooooo dobre. Pa tudi podaljšaš jim rok uporabe, ker ko je zrela, pade z drevesa in jo je treba čim prej pojesti. Lep pozdrav Mica.

Debeljak M.

Hej!
Nimam Severina; povem lahko le to, da so mojemu prilozena natancna navodila za predpripravo in susenje posameznih pripravkov.
Aparat ima uro trajanja susenja( do 12 ur) in 4 stopnje temperature. Ravnam se po navodilih in vcasih moram cas podaljsati, ker se vsi sadezi ne posusijo v dolocenem casu. Poberem ze suhe- recimo slive in nadaljujem s tistimi, ki so se neposusene.

Sem pa z aparatom zelooo zadovoljna; z navodili tudi. Lp Babi

Pozdravljeni!

Jaz sem od preteklega tedna bogatejša za tak sušilec. Čez vikend sem posušila celo goro peteršilja in je krasen – ostal je lepo temno zelen in zelo lepo diši. Svetovali so mi, naj raje začimbe sušim, kot pa zamrzujem, prav zaradi vonja. No, sedaj bom poizkusila pa še s sadjem. V navodilih so napisane vrste sadja zelenjave in pri vsakem koliko časa in na kaki temperaturi je treba sušiti.

Anja1, pedlagam ti, da greš v trgovino, kjer je bil kupljen aparat in prosiš trgovca, če ti skopira navodila iz kakega takega aparta, ker ste navodila izgubili. Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close