Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Predlog! Imate višek paprik, krompirja, jabolk, … ?

Predlog! Imate višek paprik, krompirja, jabolk, … ?

Če doma pridelujete ne- ali malo-škropljeno zelenjavo, meso, žito in imate tega v izobilju, toliko, da bi po kakšni solidni ceni prodali tudi soforumašem, zakaj tega ne bi objavili na tem forumu Prehrana??? Ne vem sicer, če bi Primož dovolil, če to sploh sodi sem, ampak vseeno…

Z veseljem bi kupila od koga polnovredno moko, če ima doma mlin, veliko raje, kot pa na trgu ali v trgovini. Ali pa domača jabolka. Ali pa meso. Vinček. Itd. Raje kot pri najboljšem sosedu ali sosednjem šiptarju ali kod drugod.

Tisti, ki imate višek zadevic za naše želodčke, grla in bi jih bili pripravljeni prodati, bi objavili e-pošto, morda kraj, od kod ste, okvirno ceno, pa bi se hitro zmenili.

Kaj menite?

Zanimiva misel, ni kaj. Seveda bo treba Primoža počakati, da pove svoje zadržke glede oglaševanja in “črnih” zaslužkov. Res upam da ni kakšnih ovir v smislu zakonodaje…. Zelo podpiram tvoj predlog – sama sicer imam takšne in drugačne vire, vendar pa si mislim da bi marsikdo rad kupoval tako kot ti praviš.

Počakajmo na šefa (saj je menda že z dopusta?) ;-)).

LP

To pa vem, da je šef že z dopusta.

Lahko le upamo, da se mu zdi ta predlog sprejemljiv.

Prepričana sem, da bi tudi njemu kakšna zadeva iz take ‘črne trgovince’ prišla prav. 🙂

Pohvalno, pohvalno …

Lepo bi bilo prodajati med seboj – pa še spoznaš se.

Hmm, še eno medvprašanje….. Kako kaj s kilogrami, glede na to, da vidim, da imate skoraj vsi radi dobro hrano skoraj kakor jaz…

LP

Jest

Zdravo!

Sem za stvar, saj imam tudi sama “tržne viške”.

S kilogrami pa se kregam in tepem kar napraj – trenutno sem v fazi + .

Kljub dežju, lep dan!

;-)))))

Jaz sicer nimam viška zelenjave, imam pa višek kg – oddam zastonj če kdo rabi ;-)))

Sem jedec in dijete jemljem kot osebno kazen – se pa malo sekiram, priznam (čisto malo).

NO ja,

mislim, da bi se tole dalo urediti. Neko malo trgovinico z naravnimi izdelki, doma pridelanimi. To pravzaprav ne bi bila prodaja na veliko, ampak recimo nekaj malega kritja stroškov, seveda bi vse prodaje nadzorovali.

Sam osebno poznam en primer familije, ki na tržnici na veliko prodajajo zelje, doma pa nimajo niti ene njive zeljnatih glav. Glavna reklama je, domače, popolnoma naravno najbolj kvalitetno zelje :-)))

Saj vemo kako je bilo lansko leto. Kila krompirja po 100 sit, letos kila krompirja po 30 sit ????

Bomo nekaj naštudiral, vi pa kar predlagajte.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

…oh…ti si pa res boga s svojimi kg….sploh čist nemogoča, hehe…dej, dej….

jest lahko zrihtam čudovito domačo skuto….zelo poceni….ena starejša gospa ima samo eno kravo, hrani jo samo s hribovsko travo in iz mleka dela skuto….zelo dobra je…..

Lp, Bojanca

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Saj zdaj ne vem, a mormo počakat Primoža, da ustvari nov forum ali lahko začnemo?

Speedy, če si kje iz Ljubljane ali okolice, jst bi bila interesent za tole skuto. Sam če ne bo prehuda provizija za posredovanje. 🙂

Hej ideja se mi zdi v redu, imam pa tudi predlog. Premišljevala sem o tistem kar je zapisal Primož (družina prodaja zelje, pa nima nobenih njiv) in hitrro pogruntala sledeče: s pomočjo foruma na tem mestu bi zainteresirane stranke vzpostavile stik in predlagam, da tisti, ki ponuja presežek izdelkov, povabi k sebi domov zainteresiranega “kupca” in ta naj sam nabere izdelke an vrtu ali na njivi. Tako nihče ne bo mogel reči, da je nekdo kaj preprodajal.. je pa res, če so pridelki (zelenjava, jabolka….) bio – to je naravno pridelani brez škropljenj, so ti pridelki bolj drobni. Povsem nekaj drugega je okus tega izdelka, ki se ga ne da primerjati s tistimi, ki jih lahko kupiš v nasadih. Okusi so bolj izraziti, veliko boljši….Seveda drug problem pa je, ker ko kdo vidi, da je to drobno ga mine, kajti bolj všeč mu je tisto veliko, na pogled čudovito…….Razmislite!

sama osebno bi izbrala naravno pridelane izdelke, čeprav so manjši. Tudi jaz imam vrt za svoje potrebe. Verjemite mi, da ni nič lepšega in boljšega, da ko prideš iz službe in greš na vrt po svežo papriko, jo utrgaš in poješ z največjim užitkom,

čao, čao

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close