hruške, jabolka
Pozdravljene,
sem prvič na tem forumu in vidim, da se tu dobi veliko idej. Zato vas tudi jaz prosim, če mi lahko poveste oziroma mi podate kakšen dober recept, kako lahko naredim pecivo, spečem piškote v obliki hrušk, jabolk ali sliv oziroma kar je podobno sadju. Saj bi s tem rada presenetila prijateljico, ki je pristašica “zdrave prehrane”.
Že v naprej se vam najlepše zahvljujem in vam želim veliko uspehov za štedilnikom.
Lep pozdrav.
Poišči nekje recept za “breskvice” – to je tisto pecivo iz krhkega testa z malo kreme na sredini, pobarvano z živilskimi barvami in povaljano v sladkorju, ki ga postrežejo na vsaki spodobni gostiji. Recepta žal nimam, mogoče je tu v bazi receptov, ali pa na kulinarika.net.
Potem se pa malo igraš z oblikovanjem. Ni nujno, da ima pecivo vedno obliko breskve. Če je na eni strani malo ožje inpobarvano z zeleno ali rumeno, dobiš hruško (za pecelj se ponavadi uporabijo češnjevi peclji, pa majhen lovorov list se zatakne zraven za dekoracijo). Za jabolko daš spet češnjev pecelj ali nekaj podobnega, za “muho” pa uporabiš klinček (nageljnovo žbico) in pobarvaš rdeče – zeleno. Jajčasto in rumeno pobarvano je limona. Majhne rdeče kroglice so češnje. Barva se vedno na koncu, ko je že pečeno.
Prijateljica je za prejšnji rojstni dan od nekje dobila košarico takega “sadja” in je bilo res lepo (in okusno) darilo.
Še lažje je pa izdelati sadje iz marcipana.
Forum je zaprt za komentiranje.