Najdi forum

olive

Imam zelo zanimivo vprašanje. Koliko oliv je priporočljivo oz. koliko jih lahko pojemo na dan? Sem že veliko brskala po internetu, knjigah … in nič nisem zasledila. Mi lahko vi pomagate?

Hvala. 😉

Zakaj bi bilo pa treba šteti olive?

Ne da bi jih bilo šteti. Zanima me omejena količina vnosa v telo. Npr. oreščke ne smeš veliko pojesti, ker če jih poješ veliko imajo nasprotni učinek.

oresckov mogoce res ne….odvisno katerih!? za olive pa ne bi vedela. nisem se zasledila,da bi bile lahko kake tezave. verjetno ,ce res predoziras….npr. pojes en velik kozarec vlozenih naenkrat!? lp petra

Olive imajo tam okoli 120-140 kcal na 100g, od tega cca. 10-15g maščob, večinoma mononenasičenih (zdravih). Jaz jih zadnje čase pojem ogromno. Jem jih šele nekaj mesecev (prej so mi bile ogabne) in se očitno trudim, da spravim noter za nazaj :))

Jaz imam podobne izkušnje (jem jih šele kakšno leto). Tko so dobre!

Njami, njami!

Si že poskusila polnjene z mandlji? Prava poslastica!

kar sline se mi cedijo pri vajinem pogovoru :)) vcasih kupim v mercatorju na delikatesi velike crne olive namocene v nekem aromatiziranem olju.!!!
v mercatorju v kp sem dobila najboljse olive do sedaj /na delikatesi/. podobne so bile tem, a se boljse!! 🙂
prejsnji vikend pa sem kupila /tudi v kp/ kruh z olivami!! mmm!:) imeli so 2m dolgo struco in so jo rezali. lp petra

Jaz jem olive tudi šele kakšno leto, prej mi sploh niso bile dobre. Seveda pa so te z mandlji najboljše.

Lp, Maja

Z mandlji so dobre. Amapk za moj okus jih pa ni čez polnjene s tuno ali sardelnim filetom. Takrat pa sedim pred kozarcem, dokler ni prazen.

Takšnih pa še nisem vidla. Verjam, da so dobre.

lp, Maja

Petra,ne govori o tem kruhu! V Mercatorju v KP sem bila v petek. Poleg tega sem kupila še tistega z ocvirki! So ga takrat tudi imeli? Pozdrav Tana

tudi jaz sem bila v petek !! 🙂 imeli so tudi tistega z ocvirki.razmisljala sem ,da bi vzela kar oba.ker sem imela ze kupljen kruh,sem se odlocila samo za olivinega! potem pa nama je bilo takoooo zal !!!:)
si mogoce iz kp ? lp petra

Ne,rojena ljubljančanka! Hodimo na vikend v Savudrijo in ponavadi se ustavimo v Mercatorju. Si ti iz obale? Sva bili skoraj istočasno tam? Tana

tudi jaz sem iz ljubljane / “ljubljancanka” ze 30 let :)) /. imamo pa podobne navade !!- v m …ponavadi se na kavo…! midva sva bila tam…cca okrog 17h..?…ob 18h sem bila ze v vodi!
pa se skoraj sosedi sva ! 🙂 ali kaj hodite na jagencka tja na konec mirne doline /zgornji konec / !? lp petra

Tudi midva z možem sva bila približno takrat v trgovini !! Ponavadi greva sama /sin 24- gre prav redko/. Na jagencka hodimo kar “redno”. Letos smo bili pa samo enkrat v maju !? Greste vi večkrat tja? Pozdrav Tana

ja,lahko bi rekla,da smo tudi mi kar redni gostje. letos smo bili pa zelo malokrat dol,tako da tudi tja nismo hodili- menda samo 1 x !? torej-midiva. tudi nasa hci ne hodi z nama /letos je bila enkrat po dolgem casu/.
kako je svet majhen-pricnemo se pogovarjat o olivah…pa se “najdemo” !?
lp petra

Ja,res. Se nekaj bi te vprašala. Verjetno kupuješ na tržnici v Umagu?? Zanima me namreč /če hodiš večkrat/,kako je z ribami? Mi se bolj poredko odpravimo.Lani se spomnim,da vedno,ko smo prišli,ali še ni bilo rib,ali pa tisti dan ni bilo vreme!? Tana

ja,na trznico hodimo. to je pravzaprav del “protokola”…zakroziti cez trznico 🙂
stvar imam ze pogruntano. prve ribe pridejo dokaj zgodaj, druga runda je pa sele okrog 9.3o. verjetno ste bili ob nepravem casu. rib je kar dovolj-ni prav grozne izbire. vsak dan so pa sveze-vsaj dolocene. na trznici sta dve ribarnici,se ena je zadaj za trznico. menda pa je se ena na potri prioti stella marisu. lp petra

vidim kiks. napisala sem mirna dolina- ravna dolina !! saj si verjetno vedela,kaj mislim!? lp petra

Ja,točno sem vedela, kaj mislis. Sploh nisem opazila . Mogoče se bova pa kdaj srečali kje tam okrog !? Ali pa na tržnici. Pozdrav Tana

Avena,

kje si pa te našla??

Oj Staša!
Ravno včeraj mi je ta tema naredila skomine in sem šla v lov. V L eclerku. So pa v pločevinki. Pa še pretirano drage se mi niso zdele. Precej velika pločevinka nekaj čez 300 sit. Sicer pa tam kupujem tudi črne olive v vrečki, ki so super (sicer zelo slane) in tudi zelo poceni. Te polnjene z ribo sem pa kupila že pri najboljšem sosedu. Pa ko smo že pri tem, tudi polnjene z limono so fine. Jih imajo tudi v M.

mogoce pa res !? zna se zgoditi,da bomo celo ta vikend sli. zmenjeni smo z nekimi znanci… ce bo vreme!? lp petra

Mi gremo skoraj vsak teden. Bom pri ribarnici okrog 10. v soboto.:) Pozdrav Tana

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close