Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Sarma iz listov vinske trte

Sarma iz listov vinske trte

Mi lahko katera napise recept,prosim! Mislim,da je nadev samo riz,zacimbe in ??? Verjetno so sedaj listi trte že malo presuhi!? V Mercatorju sem videla uložene. Pozdrav Tana

Sarma iz listov vinske trte

24 listov vinske trte
1/2 čebule
2 žlici olivnega olja
200 g riža
100 g bučk ali 1 korenček
100 g naribanega trapista ali 1 jajce
majaron, zelenino seme-mleto, sol

Za paradižnikovo omako

2 – 3 žlice olivnega olja
2 zeleni papriki1 žlička sladke paprike
2 žlici paradižnikove mezge
1 žlica polnozrnate moke
malo vode, sol

Oprane liste vinske trte poparimo z vrelo vodo in jih mehčamo 15 minut. Pomladanskih listov ni treba mehčati. Na olju popražimo drono sesekljano čebulo, primešamo riž, takoj zalijemo z vročo vodo in pokrijemo. Kuhan riž stresemo v skledo, da se malo ohladi, primešamo nastrgano bučko in sir ali jajce ter začinimo. po eno zvrhano žlico nadeva zavijemo v dva lista in spnemo z zobotrebcem. Sarmo kuhamo 20 minut z malo vode v nizki, široki posodi.

Za omako posebej popražimo drobno narezano papriko, poprašimo z moko, primešamo mezgo, sladko papriko in sol. Zalijemo z malo vode in vse skupaj zlijemo k sarmi in pokuhamo.

Namesto z rižem lahko sarme nadevamo s kuhano proseno kašo.

Upam, da ti bo to kaj pomagalo.

lp, Maja

delam podobno kot majuska, le da v omako ne dam paprike . ponavadi uporabljam petate namesto mezge.
v nadev pa dam namesto riza kus kus in pa malo kardamomovega semena /zdrobljenega/. lp petra

Hvala obema. Tana

Zdravo!

Evo še link do “bosanskega recepta”, ki sem ga slučajno odkrila..

LP

ta link mi je pa vsec !! je tudi nekaj receptov z bamijo ! lp petra

No jaz tudi tako delam kot je opisano v receptu iz bosanske kuhinje. Pa je zelo dobro. Take sarmice se lahko tudi delajo iz zelja, vendar ne iz bašega zelja, ki ga gojimo v Sloveniji. To je posebna zelenjava, ki je najbolj podobna blitvi ali šinači (samo po obliki). Liste moraš na hitro zblanširati in pol zavijaš sarme. To se kuha brez podmeta, postreže se opa z jogurtom oz. kislim mlekom. Nadev je meso in riž kot za klasične sarme. LP Silvia

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close