Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika boranija-babi

boranija-babi

Babi, ker vem, da ste ( si-če se res vse tikamo) izvedenka v dietah in receptih. ALi lahko na beljakovnski dan jem meso in boranijo ( ne vem natanko kam naj vtaknem stročji fižol – k zelenjavi ali škrobu )
Hvala za odgovor

Stročji fižol spada k zelenjavi, je nevtralno živilo. Luščen fižol pa je škrobno.

lp, Maja

Hej! Odgovor je 100 od 100 pravilen:))) Lp Babi

ja ,fizol je malo “nagajiv” pri kombinacijah 🙂 enkrat “nastopa” kot zelenjava /nevtralno/, enkrat pa kot skrob !! je pa zelo bogat z dolocenimi beljakovinami. vcasih so mu celo rekli- meso za reveze. lp petra

Stročji fižol nikoli ne nastopa kot škrob, je nevtralno živilo in je ena najbolj zdravih zelenjav. Fižol je pa škrobno živilo. Slučajno vem, ker mi je mož diabetik in sem vse te stvari preštudirala, ker moram to vedeti, da skuham tako, da on lahko uživa v dobri hrani. Meni je pa najbolj pomembno, da držimo njegov sladkor v mejah normale in ko pride in reče: Spet te je m,oja diabetologinja pohvalila, da dobro skrbiš zame.

Zato komot ješ meso in stročji fižol. Predvidevam, da ješ hrano, kjer ločuješ beljakovine, OH, škrob ipd. To je zelo pametno in za hujšanje in za boljšo presnovo. LP Silvia

Silvia, mene pa zanima katere knjige si preštudirala v zvezi z diabetično prehrano? V knjižnici sem že nakaj iskala pa nisem našla tistega kar sem iskala…. Vsako priporočilo bo prišlo prav – hvala.

Sončen pozdrav.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close