omaka za…
Hej! Ni ravno omaka, bolj dodatek zrezkom.
Pri nas pozimi najreje jemo zraven leco v pikantni omaki, s katero prelijemo kepico pire krompirja.
Poleti pa na hitro v voku popecena zelenjava(cebula, paprike, jajcevci, bucke) in na koncu malo paradiznika.
Ker so zrezki bolj suhi, nam to prija. Redno jih pokapljamo z limoninim sokom. Sicer jih ne delam velikokrat. Lp Babi
Hej!
Sama ne bi nikoli ponudila zraven majoneze, tatarske omake ali podobnega, ker se mi zdi vse premastno.
Panirani zrezki so dovolj kaloricni in vsaj na nasi mizi klicejo po zelenjavni prilogi. Seveda so okusi razlicni.
Tudi nimam rada skampovih repkov po parisko, ki jim vedno v lokalih dodajo majonezno ali tatarsko omako. Komur prija …pac prija in vsak uziva v necem:))) Pozdravcek z obale
Se strinjam, toliko zelenjave je na tržišču, da sploh ni problem pripraviti prilogo zraven mesa. Mislim Babi, da je večji problem v osveščenosti ljudi glede hrane. Zelo malo si jih vzame čas in res z guštom pripravi in poje kosilo ali večerjo. Vsi nekam hitimo in tempo življenja je tak, da mnogo žensk sploh med tednom ne kuha.
Jaz osebno vedno pripravim kosilo, ki vsebuje mnogo zelenjave in solat. Saj to je najhitreje. Nekatere mi rečejo: jaz nimam časa, delam dolgo:! Tudi jaz delam ponavadi do 4, pol 5 a vendar, ko pridem domov naredim kosilo oz. večerjo kot se šika. Nikoli mi to ni bilo težko, ker vem da je dobra in zdrava hrana ter mir in počitek pri jedi pol zdravja. To bi se vsi morali zavedati. Osebno rečem: nič ne bo pobegnilo, ne umazano perilo ne pospravljanje stanovanja.
Pri nas je kultura hranjenja še vedno precej nizka, čeprav moram reči, da na tem forumu uživam, ker zvem marsikaj novega in vidim, da so tukaj ljudje, ki mi lahko sežejo v srce. Lep pozdrav Silvia
Hej!
Kosilo zacnem pripravljati tako: najprej zelanjava in tudi ce se nimam v glavi, kaj bom poleg, se med pripravo zelenjave ze cesa domislim. To pripravljanje zelenjave je ze nekaksen obred – meditacija, ki me zelo sprosca.
Ce ne drugo, bo zraven kuhan krompir s skuto:)))
Ko je bil moz pred leti pol leta v Rusiji( S. Peterburg), je silno trpel, ker ni bilo dovolj zelenjave. Potem je 14 dni pred odhodom prezivel v Odesi in
jedel skoraj samo zelenjavo in sadje ( za vse nazaj). Lp Babi
Pri nas doma smo včasih za “taboljše” kosilo vedno jedli dunajski zrezek, pire krompir in grahovo omako. Je šlo super skupaj. Zdaj, ko sem sama taglavna v kuhinji, pa ocvrtih jedi praktično ne pripravljam (se mi zdi premastno), če pa bi že jih, pa nikakor ne bi zraven dala še majoneze ali tatarske. Saj to se utopiš v maščobi! Tudi meni se zdi, da zelenjava v kakršnikoli obliki bolj paše zraven.
Lp,
Katarina
Forum je zaprt za komentiranje.