Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika sveži arašidi

sveži arašidi

Pozdravljeni!

S potovanja po Tuniziji sem prinesla sveže oluščene arašide. Sio še v tisti rdeči “kožici”, in nekako ne hrustajo. Jih moram morda še bolj posušiti (na zraku?), da se bo kožica dala oluščiti? Jih moram pražiti, da bo šla dol?

Hvala za nasvete.

Glej, lesnike popecem v pecici, potem med dlanmi mencam in se lepo olupijo.
Verjetno je enako z arasidi;ce pa potreses malo z grobo mleto soljo, bo slo se lazje. To so izkusnje z navadnimi lesniki. Upam, da bo tako tudi z arasidi.
Tvoji so v surovem stanju. Lp

Pozdravlena!

Jaz dobim iz Makedonije vsako leto kakšno kilo svežih arašidov. Naložim jih v največji pekač za pečenje malo navlažim z vodo, potresem z grobo mleto soljo in sušim/pražim na 100 C. Traja približno uro, uro in pol, večkrat jih premešaj in postreži še tople.
Pri nas, posebno brat jih ima rad, zelo hitro zmanjkajo.

Lep pozdrav in veliko veselja z njimi, Aleksandra

Hej, Aleksandra!

Potrdila si mi, da pravilno razmisljam.
Na Goriskem so jih takoj po vojni tud isadili. Ta del dezele je bil pod amerisko anglesko upravo in njihovih vojakov kot listja in trave s celega komdominjona. Verjetno so zaradi njih zaceli. Potem se je to opustilo. Se spomnim susenja vej na zraku, nadalnjega postopka pa ne vec. Verjetno so kar take oddajali v kasarne in so potem kuharji tam nadaljevali.
Otroci smo nekaj grizljali surove, pa ni bilo dobro. Prazene sem spoznala sele leta kasneje. V Makedoniji sem videla polja nasajena z njimi.

Pozdravcek na Gorenjsko Babi

Pozdravlejna Babi!

Ja, tudi jaz sem jih občudovala in seveda tudi pritovorila iz Makedonije. Prijateljica mi jih vsako leto prinese kakšno kilo. Res so dobri, boljši se mi zdijo, kakor kupljeni in pakirani, pa še več užitka je z njimi, ko jih takole luščimo iz tiste rdeče kožice.
Prepričana sem, da bi na Primorskem dobro uspevali, saj podnebje ni nič kaj drugačno od Makedonskega, morda bi rabili le več vlage.

Hvala za pozdravčke, jih vračam in želim lep dan v prijetni družbi.

Aleksandra

surove arašide ne smeš jesti-ravno tako kot surov fižol ne smeš jesti-ti bo razgnalo čreva!!!
obvezno praženje

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close