Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Sladki kaneloni

Sladki kaneloni

Kaneloni se baje lahko polnijo tudi s sladkim nadevom. Ste to že kdaj poskusile? Rada bi jih pripravila, mi lahko pomagate?

Skuta??? Nadev kot za štrudelj? Pa kakšno sadje vmes???

skuta-pehtran, skuta-rozine !? mogoce bi pa res bilo … lp petra

Ja, tudi jaz sem razmišljala v tej smeri. Kot nadev za zavitek ali štruklje…

Res še nihče ni delal kaj podobnega?

moram priznati,da mi kaj takega se nikoli ni padlo na pamet ! sem namrec ” makaronoljubec” in do makaronov /vseh vrst/ imam nek poseben “odnos” 🙂
makaroni morajo biti al dente in imeti morajo dooober preliv ! torej ,o sladki varianti se nisem razmisljala. kanelone delam vcasih tudi z zel. nadevom ali s skutnim /slanim/. lp petra

Pozdrav!
Jaz naredim kanelone oz. palačinke s skuto pečene v pečici. In je NJAM!
Spečem palačinke. Zmešam skuto, rozine, malce sladkorja. Lahko daš tudi limonino lupinico (naribano). Stolčem sladko smetano, jo vmešam med skuto. Namažem palačinke (pribljižno eno žlico nadeve na eno palačinko) in polagam v namazan pekač potresen z drobtinami. Potem stepem eno ali dve jajci, dodam eno kislo smetano, če je gosto še pikico mleka in s tem polijem čez. lahko tudi povrhu malo posladkaš. Včasih dodam malo cimeta.
In hop v pečico! Koliko časa potem to gratiniram res ne vem povedat, ker vedno kukam in vzamem ven, ko je zgoraj lepo rjavkasto!
Pa dober tek!

Ani, na to pa res nisem pomislila! Pa večkrat naredim skutine palačinke. Tako pa res ne morem zgrešit! Hvala za idejo!!!

Petra, tudi jaz obožujem testenine na vse načine. In do zdaj sem jedla sladko varianto samo kot otrok, ko smo se sladkali z makaroni, zabeljenimi z orehi in sladkorjem. Njam!

Jutri bodo pa za kosilo sladki kaneloni! Javim, kako je uspelo!

Da niso to “cannoli”? To je italijanska sladica kjer je v testenih cevkah (ocvrtih) skutni nadev. Morda bo Babi vec vedela o tem.
LP, Misa.

Hej!

Skutine sladke palacinke zame niso kaneloni, ampak prave slovenske
palacinke s skutinim nadevom in vsem, kar spada zraven. Celo v it. reviji so bile predstavljene kot “Le omlette slovene”. Pa se sliko so prilepili zraven.
Sem bila kar ponosna, ko sem pokazala svojim it. sorodnikom :)))

Misa, res so cannoli prava sicilijanska jed, ki je zelooo dobra in kar zahtevna za pripravo.Pecivo je ocvrto. Kje si jih ti jedla?

Rabimo pa majhne kovinske cilindre, ki jih dobimo v trgovini. Na njih zavijemo testene ovale in jih z njimi vred ocvremo v vrocem olju.

250 g ricotte( It.ne poznajo kisle skute; nasa albuminska skuta je podobna- sicer manj mastna)
200 g bele moke
150 g sladkorja v prahu
50 g kandirane pomarance in cedre
50 g mlecne cokolade
20 g masla
1 zlica sladkorja
1 zlicka grenkega kakava ( ne istant)
1 zlicka mlete kave
belo suho vino
1 beljak
olje za cvretje

Na desko presejemo moko , ki ji primesamo se kakav, kavo,sladkor in trohico soli. V jamico damo zmehcano, na koscke narezano maslo in s pomocjo vina (kolikor ga rabimo) umesimo testo, ki mora biti dovolj mehko in hkrati elasticno.( Podobno kot za flancate brez jajck.) Kepo testa ovijemo v cisto krpo in pustimo na temnem haldnem prostoru najmenj eno uro.

Medtem pripravimo nadev is skute in ostalih dodatkov: sladkor,na drobno narezane kandite, z nozem nastrgano cokolado. Vse skrbno premesamo in damo v hladilnik.

Testo razvaljamo na nekaj milimetrov debelo plast in razrezemo ter s prsti oblikujemo malo podolgovate ovale. Navijemo na z oljem namazane cilindre.
Ne tako kot samrole, samo objamemo cilinder, da se oboda malo prekrivata in nastane taka cevka.
Uf, upam, da razumete in robova zatisnemo z malo beljaka.

Damo jih v vroce olje, da lepo pozlatijo in na papir, da popije odvecno mascobo. Po kaksni minuti odvzamemo cilindre in tako naprej. Predpostavljam, da bi morale imeti vsaj 6 cilindrov.

Dobro ohlajene cannole napolnimo s skutino kremo in posujemo s sladkorjem v prahu.

Je zelo prefinjeno pecivo.

Zdaj pa ne vem, kateri sladkor gre v testo; 150 g ali 1 zlica. Sklepam, da gre 1 zlica v testo, ostalo v skutin nadev. Imam prav? Prevec sladkorja v testu se rado zazge.

Tako; recept je tu. Mogoce se bo katera tam pozimi lotila. Verjetno Zala, ki ji nic ni pretezko:))) Zamenjava za nase krhke flancate?

Pozdavcek Babi

Babi, to pa mora biti dobro! A lahko uporabim kar te modelčke, ki jih imam za šamrole?
Če se mi bodo le posrečile, jih naredim za sinov RD, ki ga ima oktobra. Ima zelo rad ocvrte stvari. Do takrat pa bo še kakšen poskus! ;-)))
Babi, tudi jaz mislim, da v testo ne gre dosti sladkorja. Če pomislim le na palačinke, ki tudi ne “prenesejo” dosti sladkorja…

Hej, Stanka! Mislim, da lahko uporabis samrolin pripomocek, le ne zavijaj jih kot samrole, samo objames.

Zelim, da ti uspe. Kot sem povedala, delala jih se nisem, jedla pa. Res dobro, lahkotno.

Mi smo navajeni delati testo z jajckom, Italijani pa najveckrat ga sploh ne dajo in vendar jim testo uspe:))

Skutino kremo naredis lahko malo po svoje; je pa ta rahla in ne obtezujoca, ker nima veliko mascobe. Lep pozdrav Babi

se prispevek z moje strani, slikica za lazjo predstavo:

Hej, tocno to.
Zgleda, da so v tem nadevu tudi rozine ali samo koscki cokolade? Prepricana sem, da recepti nadeva in mogoce tudi testa varirajo od vasi do vasi:))) Lp Babi

Danes smo jedli sladke kanelone. Združitev slovenske in italijanske kuhinje se je pokazala za dobro! Polnila sem jih kot skutine palačinke, se pravi: skuta, kisla smetana, vanilijev sladkor, cimet, rozine. In prelila s smetano, zmešano z mlekom in jajčko.
Izkazalo se je za hitro varijanto skutinih palačink (ni ti jih treba prej peči)!

Vsem hvala za nasvete!

Stanka, si polnila suhe kanelone ali si jih prej skuhala?? Tale varinat je tudi meni zelo všeč in b jo rada sprobala. Imam še eno idejo, kako bi se to dalo delat – kar z listi od lazanje. Pripraviš nadev, liste za lazanje skuhaš al dente, na polovico na sredini lista daš nekaj žlic nadeva in nato list z obeh strani zaviješ in položiš v pekač, prleiješ z jajčko, mlekom…..eh, saj je ista pesem 🙂
LP, zala

Zdravo, Zala!
Ker vedno kupim liste za lazanjo od Barille, in jih ni potrebno kuhati, sem tudi kanelone vzela od istega proizvajalca in šele doma presenečena ugotovila, da je treba kanelone skuhati! In tako sem pač svojo naglico vzela v zakup in jih skuhala. Naslednjič bom dobro pregledala zavojček!
Sigurno bi se kuhani listi od lazanje enako dobro obnesli, saj so mi tudi kakšni trije kaneloni napol razpadli, ko sem jih kuhala, pa se potem ni nikjer nič poznalo.
Tudi, če lazanjo polagaš, kot je v navadi in polniš s skutinim nadevom, bo po mojih izkušnjah čisto OK, samo dobro jo zalij!
Včasih je dobro poskusiti kaj malo drugačnega, a ne?
Pa še dobro je… ;-)))

Lepo nedeljo želim vsem kuharicam in kuharjem!!!

Hej, Stanka! Vi zadovoljni in tudi jaz:))) Pozdravcek Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close