Najdi forum

bučke v ???

Jutri imamo piknik in bi rada gostom poleg mesa na žaru in raznih solat ponudila še bučke v neke vrste marinadi.

Enkrat sem nekje že to jedla, ampak nisem vprašala kako se naredi, sedaj mi je pa žal. Ali ve katera za to zadevico?

Bučke mislim da spečeš na žaru, jih ohladiš, potem pa, vem da so s česnom potresene, pa s peteršiljem in to v neki tekočini, kjer je po mojem bilo tudi malo olja, ali kako.
To ni res, se sploh prav ne morem spomniti, je pa bilo božansko. Na enak način so pripravili tudi šampinjone.

Lepo, lepo prosim za recept!

In lep dan!

T.

titka, napisala ti bom recept za marinirane bucke. verjetno je variant se mnogo. tale mi je padel na pamet.

bucke narezemo na rezine-po dolgem in jih popecemo,solimo,popramo.
zlozimo jih na kroznik/ ali sirso skledo/ in prelijemo s prelivom:

kisla smetana, balzamicni kis,sol, sveze mlet poper,nasekljan petrsilj.,lim.sok,…vse znesamo in prelijemo cez bucke. potresemo z naribanim sirom /grobo/- ementalec..ali pac.. postavimo v hladilnik vsaj za 1/2 ure.
kolicine ti lahko napisem zelo pribl.: za 3 osebe- 2 vecji bucki, 1 dl smetane, 1-2 zlici bal.kisa,sok 1/2 limone, 15 dag sira

lp petra

Pozdravljena!

Ne vem, če ti bom zelo pomagala, napisala ti bom moj način: bučke narežem na kolobarje, debele pribl. pol centimetra, jih popečem na električnem žaru, nalagam v skledo po plasteh, vsako plast solim, popram, potrosim s sesekljanim peteršiljem in česnom (kar veliko), popršim z olivnim oljem … in tako do konca, postavim v hladilnik, kjer se res nabere nekaj tekočine, ni pa ravno kaka posebna marinada. Res pa je, da sem enkrat naredila bučke tako, da sem jim pokapljala z začinjenim oljem, v katerem sem imela vloženo fetko, bile so veliko bolj dobre. V olju pa sem imela zrna celega popra, malo vegete, česen pa še neke začimbe, mislim da origano.

Hej!
Moj nacin je malce drugacen. Ko bucke popecem ( v zar posodi, na zaru…) jih takoj pokapljam z ol. oljem, potrosim z nasekljanim petersiljem in cesnom, poper, se kaksen nasekljan chili brez semen, tudi kaksna druga zacimba ali zelisce) in za nekaj casa pokrijem se tople s pokrovko, da se vse lepo prepoji. Ohlajene prelozim v skledo in se malo olja in v hladilnik.
Se boljse je, ce das izmenicno se rezine popecenih jajcevcev, ker imajo ti res prefinjen okus.Pripravim enako kot bucke.
Mi imamo radi samo z oljem, nic kisa.

Kot je povedala neny, je vedno boljse, ce je se kaksna zacimba( v njenem primeru olje, kjer je plavala fetka v popru).

Ko bos postregla, lahko cez naribas se malo fetke ali pa v sredino bucke -jajcevci, okrog pa rezine fetke( tudi pokapljane z olivnim oljem. Ce pa das se kaksno olivo, bo kroznik popoln. Je res njami ! Lp Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close