prosim za mnenje in še kakšen nasvet
Za piknik bi rada naredila solato iz makaronov. Ker bo precej majhnih otrok, ki so nori na makarone, bi solati dodala poleg makarončkov malo naribanega sira in poli salame. Mislim, da bi bilo treba dodati še kaj tekočega, kakšen preliv, pa nimam ideje kaj. Sol, kis, jogurt, majoneza odpadejo ker je precej enoletnikov, ki pa vsi tega ne marajo. Hrenovke bodo pečene na žaru, tako, da nebi bile še v tej solatki. Prosim še za kakšen nasvet.
Naredila bi še neko hledno solato (predvsem za odrasle). Mislite da bi to šlo skupaj: bučke narezane na kocke in malo popečene, kumarice, narezana paprika, ??? kaj še zreven in kakšen preliv. Nebi dodala paradižnika in kisa.
Prosim zavaše mnenje in nasvete.
V testeninsko solato jaz rada dam kislo smetano (malo razredčeno z jogurtom) pa sol, poper in še kakšno začimbo. V zelenjavno solatko pa bi dodala malo nakockane fete (ne bi pa mešala kumar in bučk – meni osebno to ni všeč) pa kakšno kuhano kašo, riž ali piro. Preliv pa, kaj vem, mogoče z bučnim oljem.
v otrosko solato dodaj se malo zelenjave. skuhaj malo na majhne koscke narezanega korenja,mogoce tudi buck…za preliv pa jogurt? ali malo kisle smetane?
v zelenjavno solato pa…kumar pravzaprav ne…ce bos ze popekla bucke,daj se melancane,ev. tudi papriko…celo cebulo…potem pa okisaj. dodas lahko se malo radica,zlico kuhane koruze /jaz bi sigurno dodala tudi paradiznik!! 🙂 /. za preliv pa zmesaj malo kisle smetane,malo ol. olja…ce nikakor noces kisa,okisaj z limono…pa sol,poper. na koncu potresi se s sesekljanim petrsiljem. lp petra
Jaz bi iz otroške solate predvsem in najprej črtala kakršnokoli klobaso. V tem vročem vremenu se mi zdijo sveže salame čisto preveč nevarne. Makaroni, kockice sira, pa nekaj zrn graha, malo koruze in malo korenčka (da bo pisano), lahko tudi malo tistih popečenih bučk iz solate za odrasle, potem pa kvečjemu kako žlico kisle smetane za vezavo, ali pa še to ne.
Za odrasle bi pa rajši pripravila več vrst solat, da si lahko vsak sam skombinira. Npr. bučke s papriko (lahko tudi narežeš na kockice in popečeš), s feta sirom in olivnim oljem. Kumare v smetani (naribane ožete kumare, sol, poper, česen in kisla smetana). Paradižnik s čebulo in bučnim oljem. Krompir s kislimi kumaricami in majoneznim prelivom (majoneza, kisla smetana, sol. poper, limonin sok).
Vzelo ti bo isto časa, kot če vse sestavine zmešaš v eni skledi, efekt bo pa, verjemi, boljši.
Forum je zaprt za komentiranje.