Najdi forum

puding torta

Hej
Ful obožujem torto iz piškotov, čežane in pudinga, pa newem količin pa kšn namig bi rabla kako vse skupaj nardit.
Hvala

Ne vem če misliš tole, ampak je podobno:

v pekač naložiš alber kekse v dve vrsti (mogoče tudi tri),
skuhaj jabolka v vodi – glej tako, da bo vode dovolj, da v njej zakuša dva vanilijeva pudinga
skuhana jabolka pretlači in nadevaj na piškote (se bodo napojili od čežane),
na vodi zakuhaj dva pudinga (mal sladkaj – po okusu)
puding prelij po jabolkih.
Čez to lahko daš še stepeno smetano in posuješ s čokolado.

Jaz sem včasih spekla tudi biskvit namesto piškotov.

a sm kej pumagala?

tenks, sm probala in čez popoldne je zginl. Namest albertov sm pa vzela Baby piškote(Savoiarde). Špica!

Še najboljše pa je to pecivi s Spekulas piškoti!!!!!!!!!!!!

Speculas piškoti so že sami po sebi dobri k strela, sam dragi pa tud entok. 🙁

imas kaksno idejo…kaj bi bilo lahko namesto pudinga ? meni pudingi s v pecivi/h/ nikakor ne gredo!? lp petra

Petra, če ti kaj pomaga – parkart smo tole naredili kar s tistim prelivom za torte – zakuhano na vodi od jabolk. Je taka kar trdna struktura. Fino. Če ti seveda tole odgovarja… če pa ne, pol pa nimam bene ideje ;-))

LP
d.

Petra, mogoče pa poskusiš naredit kuhano kremo za npr. kremšnite in to potem vliješ na namočene piškote. Res je več dela, ampak tudi rezultat je okusnejši! Potem pa spet namočeni piškoti in naslednji dan, ko je vse hladno in kompaktno še stepena sladka smetana!

hvala obema. to zadnje bi mi bilo boljse…je pa precej vec dela 🙂 lp petra

Petra

lahko pa poskusiš s kremo za torto, ki je je v bazi in se imenuje malo drugačna Elina torta, recept pa je prispevala Staša. Ta torta je pri nas zakon in vsem je všeč okus obeh krem – svetle in temne. Naj dodam edino to, da temne kreme ne delam po postopku, ki je naveden v receptu za pripravo temne kreme, ampak jo naredim tako kot svetlo kremo (z želatino in ne s kremfiksom, ker je tako bolj kompaktna), namesto jedilne pa uporabim mlečno čokolado, ker jo imamo raje.

Hej, Petra!
Se ena, ki v svojem zivljenju se ni naredila peciva s pudingom.
Saj sem verjetno res cez les ( deklicam to uspeva odlicno), toda krema je pri nas vedno “original”. Stara sola in… drzim se kot pijanec plota:)))

Puding pa postrezem v skodelici – prelit po piskotku in na vinu zduseni polovicki hruske – vse dobro ohlajeno . :))) Pozdravcek Babi

ja,babi, pa sva dve ! 🙂 peciva s pudingom tudi moja dva ne bi marala!?? sama sploh nisem kak velik ljubitelj pudinga. edino cokoladnega jem – s kepico stepene smetane in malo naribane cokolade ali orehov .

tole tvojo “varianto” bom pa ob prvi priliki ponudila mojima dvema. kaksen puding tukaj najbolj pase – vanilija …!? lp petra

Hej, Petra!

Lahko je vanilija ali tudi cokolada ( zate);pase oboje. Piskotek malo navlazim s kaksnim ne osladnim likerjem( meni je vsec tisti Irsih cream…), cez samo malo zduseno polovicko ali cetrtino hruske( v vinu lahko klincek, limonina lupinica, malo rjavega sladkorja) in cez vlijes puding. Potem si se okrasis s kepico smetane in naribano cokolado.

Se mogoce spomnis Flana nesladkanih pudingov, ki so se strdili sele pri popolni ohladitvi? Zame so bili zakon; ze pravi mousse. Na zalost jih nikjer ne najdem od osamosvojitve dalje. Skoda! V njih ni bilo cutiti nic skrobnatega. Lp Babi

no,babi,to bom ob prvi priliki naredila. vanilija bo tudi zame o.k- saj so sami dobri dodatki 🙂
flana pudingov se pa ne spomnim. tudi mene najbolj moti tisti skrobasti “obcutek” v ustih 🙂 lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close