Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Eksotična hrana

Eksotična hrana

Na dopustu smo bili v Tuniziji, kjer sem bila navdušena nad njihovo hrano! Ne znam pa je pripraviti. Mogoče katera ve, kako se skuha: rižota z rozinami, čebulna omaka z rozinami, piščanec z zelenjavo v omaki, popečena krema s karamelno skorjico… Na kulinariki sem že dobila nekaj internetnih strani, nikjer pa nisem našla prav teh jedi.
Jih poznate?

rizoto z rozinami sem ze delala. tocno se ne spomnim….mislim,da je priprava zelo podobna “nasi” rizoti,le da proti koncu dodas rozine. enako velja za ceb. omako.
doma bom pogledala za tocne recepte in ti jih drugi teden napisem. lp petra

no,sedaj sem te pa nasla ! :)) poglje tuniski riz. to si verjetno mislila !? lp petra

Kremo (kuhano) s karamelno skorjico poznam iz Španije, iz Katalonije pod imenom Crema Catalana. Kremo se skuha, potrese s sladkorjem in “zapeče”, da se naredi karamel. Sama imam slabe izkušnje z delanjem karamela v pečici. Bolj učinkovit je kuhinjski gorilnik, ki je omenjen v receptu.
Tu je link na recept

Na francoskem ali angleškem govornem področju jo poznajo tudi pod imenom Creme Brulee. Krema je zelo verjetno dobila ime po gorilniku, s katerim se naredi karamel. Uporablja se tudi angleški prevod “Angleška krema s karamelom”.
Tu je link

Na mreži je veliko različic te sladice.

Petra in Ljubljančanka, obema hvala! Sem že sprintala… Danes sem kar “na slepo” poskušala z malo drugačno omako in moram reči, da mi je zelo uspelo, še otroka sta bila navdušena – da ne govorim o možu! ;-)))

Mogoče bi kdo še vedel recept za čebulo v omaki z rozinami…?

rabis 2-3 srednje velike cebule,zlicko sladkorja,zlicko moke, olje,2 pesti rozin,sol,poper,zafran,klincek…lahko tudi malo vina-za zalivanje!?

na olju poprazis sladkor,da karamelizira,dodas narezano cebulo /lahko je na kolobarcke ali na drobno/, nekaj casa prazis,poprsis z moko,premesas,zalijes z juho…dodas rozine,sol,poper, zafran,…
omaka je lahko s “celo ” cebulo,ali pa kremna. v tem primeru omako zmiksas preden dodas rozine in ostalo. na koncu lahko prilijes se kanec vina… lp petra

Petra, to je TO!
Hvala!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close