Dimljen losos!
Nikoli nisem še jedla takšnih stvari. Sedaj pa imam problem saj je hčerka na strogi dieti in ne sme jesti nobenega mesa, ker je alergična nanj. Sedaj se trudim in iščem zamenjave, saj je zelo “mesarski” tip in nikakor vegetarijanec. Včeraj sem v trgovini našla tega dimljenega lososa, ki mi zgleda kot pršut in mislim da bo kar zadovoljna z njim. Sedaj pa me zanima ( ne se mi smejat ampak res nimam pojma ) ali se ta losos je kar surov ali pa ga moraš kako drugače pripravit?
Hej!
To bo gotovo hcerki vsec: Rezine belega toasta( ali polnozrnatega) malo popeci, na tanko namazi z maslom in cez rezino lososa, ki ga pokapljas s kapljico limoninega soka.
Ce stopis maslo( ali pogrejes malo olivnega olja) in nanj das na koscke narezan prekajeni losos, da se samo malce pogreje( naj se ne cvre prevec), je imeniten preliv za testenine ali riz.
Da bo lososa vec, ga lahko v miltipraktiku zmesas z malo masla ali olja, lahko namesto tega malo majoneze in dobis namaz. Jaz dodam se kaksen kaper, olivo, malo limoninega soka.
V tujini prodajajo po nizji ceni take koscke lososa( ki jim ostanejo od rezanja rezin). Za namaze in prelive je veliko bolj ekonomicno.
Lep pozdrav in hcerki dober tek Babi
Forum je zaprt za komentiranje.