piščanec z arašidi
Takole gre recept, pišem na pamet, tako da se boš mogla s količinami kar malo sama znajti, ampak važen je postopek:
MESO:
potrebuješ meso, piščančje, govedino, lahko svinjino, kar ti paše in količinsko toliko, kolikor veš, da boste pojedli poleg riža. Je pa okus dokaj nasiten, tako da vzemi malo manj, kot navadno.
Meso narežeš na manjše koščke, trakove, kocke, kot želiš. In ga daš v marinado.
MARINADA:
za marinado potrebuješ seveda meso, ki ga posoliš, sladkaš z žličko ali dvema sladkorja, lovorov list, temna sojina omaka, nekaj žličk kisa, nasekljan česen, poper- mleti in v zrnu, malček rdečega vina. Meso najbolje, da mariniraš čez noč, ampak tudi nekaj uric bo dovolj.
PRIPRAVA:
Vse meso skupaj z marinado daš v posodo, in pustiš kuhati. Nekaj časa dušiš, kolikor se ti zdi, da bo dovolj. Potem odliješ tekočino in meso na hitro popečeš na zelo vročem olju, tako da se naredi malček hrustljava skorjica. Nato doliješ nazaj omako od marinade. Če ti bo preredko, lahko malo zgostiš z moko. Na koncu dodaj še arašide (jaz sem dala kar slane iz vrečke). Dodala pa sem enkrat poleg arašidov tudi ananas v koščkih iz kompota. Njami.
Poleg sem postregla z navadnim, nič zabeljenim, samo skuhanim rižem.
Zelo dobro! Aja, jed se imenuje Adobo in prihaja s Filipinov 😀
Forum je zaprt za komentiranje.