Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika testo za pizzo-zamrzovanje

testo za pizzo-zamrzovanje

drage moje,
mene pa zanima, kako si pripraviti testo za pizzo ‘na zalogo’? ali je možno testo razvleči na primerno velikost in tako zamrzniti, nato pa naložiti in še zmrznjeno v pečico?

hvala za vaše ideje in pozdravček,
poli

Živijo,
Če testo razvlečeš, je nerodno za spravljanje (se zlomi, jemlje prostor itd).
Jaz ga zamrznem kar v ploščatem kupčku, saj se zelo hitro odtali in ga potem z roko kar na papirju za peko, ki ga prej namažem z olivnim oljemm “raztlačim”. Odtališ ga lahko tudi v mikrovalovki, ampak zelo zelo previdno. Če je odtaljevanje prehitro, se lahko na nekaterih mestih strdi. Sicer pa lahko te strdke pač odstraniš.
lp Kuka

Nataša

Zakaj pa ne? Lepo na pekač po plasteh (če misliš delati več kosov), vsak kos razvaljaš in ga posebej zamrzneš (poskusi na pekač najprej plastično vrečko dat, jo pomokat, potem pa razvaljano testo gor). ko so posamezni kosi zamznjeni pa daš samo eno vrečko z zamrznjenim testom na drugo in zaloga je tu.

Kar se pa tiče odtajanja… Jaz bi vseeno raje testo prej odtalila (oz. ga dala malo v pečico) – se pravi, preden ga obložiš. Se mi zdi, da se bo drugače nadev preveč zapekel. Pri nas smo pa sicer pizze (z nadevom) že prej pripravili (kar na pekačih) in jih cele zamrznili, potem pa za ca. pol ure v vročo pečico – se ni kajdosti poznalo, da je bilo vse skupaj zamrznjeno.

Lp, mishika

Jaz sem pa zadnjič pogruntala (spet po dolgem času), da tako rahlega testa kot ga naredijo pri Pečjaku sama ne znam narediti niti pod razno. Sem čisto obupala nad poizkušanjem priprave testa za pico. Mogoče bi bilo boljše če bi tudi domačega prej zamrznila??? Hm, mogoče pa probam samo še enkrat ;-)).

Jz jo razvlečem in jo naredim do konca, se pravi omaka, gobe, salama, sir vse kar pač želim, pokrijem s folijo in v zmrzovalnik. Ko jo hočem peči, jo dam takoj v pečico, nič ni treba odtajevati in ti povem, da je kot sveža. Seveda če imaš dovolj prostora v zmrzovalniku.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close