krema
V novi številki revije Dober tek sem videla recept za sladoled, za katerega stepeš sladko smetano z marelično marmelado in daž zamrzniti. Zanima me, ali mislite, da bi bila to v nezmrznjeni obliki lahko tudi primerna krema za torto? Mislite, da bi bila taka krema dovolj “stabilna”?
pa še nekaj: mislite, da bi bila sladka smetana, ki bi jo prkeuhali, dobro ohladili in nato stepli, kaj obstojnejša od neskuhane ? Tako namreč pripravljam kremo za Sacher torto s pariško kremo, kjer sldko smetano skuham skupaj s čokolado, dodam malo masla in dobro ohlajeno stepem.
Leppo prosim za vaša mnenja!
Hmmm… Po moje bi bilo čisto ok – čeprav bi znala biti krema preveč sladka (no, odvisno od okusa). Kar se stabilnosti tiče – jaz delam vedno z rastlinsko smetano, pa nimam težav: še zmiksan ananas iz kompota noter vmešam, pa je krema stabilna (ne preveč trda, ampak lepo stabilna).
Kar se kuhanja tiče sem bolj skeptična. Za tisto čokoladno kremo tudi smetane ne kuhaš, ampak jo samo toliko segreješ, da se v njej čokolada lepo stopi (dovolj je že 50°C in manj). Jaz je ne bi kuhala oz. grela, če to ni potrebno. Ne vem no…
Lp, mishika
Forum je zaprt za komentiranje.