Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika jogurtov sladoled s strojčkom ?

jogurtov sladoled s strojčkom ?

Pred kratkim smo kupili strojček za sladoled in nekajkrat sem že poskusila narediti jogurtov sladoled (z dodatkom različnega sadja). Vedno uporabim navadni jogurt, tako piše tudi v receptih.
Zanima pa me, če je katera že poskusila s sadnim jogurtom? Pride uredu? Kupila bi npr. borovničev jogurt in zraven seveda dodala še sveže borovnice …

Pa še nekaj me zanima; nekajkrat (ne vedno) se mi je sladoled na dnu tako močno strdil (zmrznil), da se je metlica še komaj obračala oz. ni imela več moči in se je vrtela npr. 30st. v eno smer, pa 30st. v drugo smer, celega kroga ni več delala. Se to dogaja še kateri ali jaz počnem kaj narobe?
Imela sem občutek, da če bi dlje pustila tako delati bi “skurila” motorček 🙁
Aja, to se je zgodilo npr. po 10-15 minutah delovanja. Ali to mogoče pomeni, da je sladoled že dovolj “trd” in nared?

Vnaprej hvala za kakršnokoli informacijo 🙂

**************************************************** Jemanje nam polni roke, dajanje pa srce.

To kar opisuješ se je meni zgodilo 1x – še vedno ne vem kaj je bilo takrat narobe, ampak ok to seveda ni – tudi sladoled po 10 minutah delovanja strojčka še ne more biti narejen (po moje). Pa tudi motorček bi gotovo šel, če bi ga pustila tako se matrat….

Zdaj kaj dosti več ne kompliciram – vlijem vanj sadni jogurt (če bi dala notri še sadje bi bilo še toliko bojlše), ali pa zmiksano sadje…. “sladoleda” v pravem pomenu besede niti ne delam, so nam bolj všeč takšne “light” varjante ;-)).

Malo še pobrskaj z iskalnikom mislim da smo razne probleme v zvezi s strojčkom enkrat kar konkretno obdelovali, samo nisem sigurna če smo prišli do pametnega zaključka ;-)).

Še moje opažanje – včasih sem imela občutek da bo stroj “zaštekal” če nisem dovolj hitro vlila vanj vse tekočine. Je zgleda prehitro zmrzovalo vse skupaj. Mogoče je v tem tudi tvoj problem???

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close