Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Lahka večerja

Lahka večerja

Živijo

Kaj mi predlagate, da bi danes naredila za večerjo in da bi bilo lahko,
ne preveč kalorično…

Imate kakšne ideje??

Hvala!

Poglej pod post, Katero solato imate najrajši, mogoče ti bo kaj pomagalo. Take stvari poleti najbolj teknejo, možnosti pa je nešteto. Jaz bi se odločila za paradižnik z mozzarelo in baziliko.Sicer mi pa trenutno padejo na pamet same bolj konkretne jedi, čeprav mi ne bi škodilo kakšen teden “zajčje” diete. Ampak to je že druga zgodba :-))).
Ali pa mogoče kakšen skutni namaz ali mogoče guacamole.

trenutno se ravno basem s slastnim burekom:)…tako da…
lahko naredis peceno papriko…pa kaksno solato zraven !? lp petra

Polnjeni paradižniki. Meni je to fino zato ker mi zvecer ponavadi pase kaj toplega, pa tudi kar lahko je za zvečer…
Sicer pa kakršnakoli solata, to je tudi super.
Mogoče tudi testenine s kakšno zelenjavno omako ne bi bile napačne. Ali pa topli kruhki s sirom, sardelicami, paradižnikom, olivami…

Pečeno papriko in solato ? Verjetno si hotela povedati nekaj drugega.

Zelo dobra je (potrebno je malo več časa) polnjena pečena paprika.
Postopek:
Lepo rdečo papriko operem, osušim in spečem. Ko se ohladi, jo lepo olupim in še znotraj očistim. Pazim, da je ne pretrgam. Potem jo napolnim z skuto, kamor primešam začimbe po svojem okusu, povaljam v moki, jajcu in drobtinah ter spečem na vročem olju. Pečeno dam na papir, da vpije olje in posrežem hladno. Zraven paše zelena salata. Zelo dobro.

Druga varianta za dobro hladno solato je:
V večjo jena skledo naložim plast očiščene pečene paprike, posujem z malo narezanega česna, čezen dam plast na tanke kolobarje narezanega paradižnika, plast pečenih in očiščenih melancan, zopet plast pečene paprike in tako dalje, dokler ne porabiš vsega materiala. Ko je lepo naloženo, napravim preliv iz olivnega olja, kisa, vode, česna in soli. Solato postavim v hladilnik, da prenoči. Lahko se je par dni, vendar mora biti v hladilniku. Je pa zelo osvežujoča.

Lep pozdrav

tuna+koruza+koscek polnozrnatega kruha
to je moja najljubsa večerja

tocno to ,kar sem napisala. jaz jem peceno papriko potreseno s petrsiljem-lahko tudi cesnom in kruhom. zraven pa obvezno jem se solato 🙂 sem solatar:)
tvojo drugo varianto veckrat delam- z majhno razliko. popecem cebulo /nalistano/ in jo dam namesto cesna, pa se malo narezanih cukinov,pa vcasih trdo kuhano jajce…cez pa potresem petrsilj…pa malo kaper…in okisam. ta solata je naslednji dan definitivno boljsa !! mmmmm:)
lp petra

Lahko narediš kako variacijo sataraša: prepraži (na malo maščobe) čebulo, dodaj paprike-razne, narezane na trakce, pa kake bučke,… veliko paradižnika, dušiš, dušiš… začiniš po okusu in proti koncu dodaš nasesekljan peteršilj in drobnjak. Potem ubiješ not jajce, dve , tri in čez par minutk je gotovo. Če vam bo uspelo, da to pospravite brez kruha, bo zelo lahko, sicer pa kaka tanjša rezina rženega tudi ne bo prevelik greh. Jed sama pa ima malo kalorij.

Jaz pa priporočam skutine štruklje v juhi – zame se že kuhajo, in sicer s pehtranom in rozinami 🙂 LP

Zala, tudi jaz imam štruklje v juhi ZELOOOO rada. Nadevam jih s kislo smetano in skuto. Kuham jih v mleku. Pa ti? Moti me le to, da to mleko po kuhanju zgubi svojo belo barvo in nekako “razvodeni”. Uporabljam pa mleko s 3,5 % maščobe.

A lahko ena od vaju opiše postopek “izdelave” teh štrukljev. Kadar so štruklji, sem jaz takoj zraven, za take pa še nisem slišala.

Naredim testo za štruklje, ko malo “odleži”, ga raztegnem – manj tanko kot za zavitek – in nadevam z maso: zmešam skuto, kislo smetano, jajce, malo radenske ali mleka, po okusu sol. Nato naredim tanke štrukeljce, jih narežem – z narobe obrnjenim nožem ali s krožničkom in dam v vrelo mleko. Kuhane lahko zabeliš z umešano jajčko (naši imajo najraje jajčko z ocvirki). Rezultat je božanski, moti me, kot sem napisala, le vodena barva mleka.

Aha, torej se od navadnih razlikujejo le v velikosti pa v tem, da so kuhani v mleku? Se pravi jih tudi ni treba zavijat v cunjo, ko se kuhajo? Zveni mi zelo zanimivo, pa bi res enkrat poizkusila. A količine so pa navadne kot za običajne štruklje?
Meni so sicer štruklji najboljši pr Ančki, sirovi (oz. skutini) z drobtinicami in sladkorjem. NJAM! Samo meni nikoli ne uspe taka masa…ne vem v čem je njihova skrivnost 🙂
Bom pa poizkusila tele štrukeljce, definitivno! Hvala za recept in idejo.

Kresnica, enkart sem že kar precej natančno opisala kako naredim štruklje s skuto v juhi…mislim da sem opisala, kako jih delam z dodatkom jabolk, mandljev in rozin….ne spomnim se točno. Če boš našla povej, če ne grem na lov še jaz 🙂 So pa res dobri ja, se splača poskusit. Pls, javi če boš našla.
LP, zala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close