sladica brez pečice
naredi tiramisu.
imela sem tudi nek recept za skutino torto-brez pecenja. zal,na pamet ne bi vedela-predvsem kolicin ne. “oblat” se naredi iz zmletih keksov pomesanih z maslom. to mora malo odlezati v hladilniku…na vrhu pa je skutina krema….pa okraseno je s sezonskim sadjem. verjetno bo to premalo.!? 🙂 najbrz bo katera vedela bolj podrobno. lp petra
Ojla!
Sama imam skoraj v celoti popisan mali zvezek receptov za sladice brez pečice… Natajal je v Lj., kjer v mini kuhinji ni bilo prostora za pečico…
Žal zdajle nimam tega zvezka pri sebi, ampak ob prvi priliki bom pokukala vanj, in napisala vsaj nekaj naslovov… po potrebi (in željah) pa tudi recepte 😉
Lep pozdrav!
Gordy
Pri nas imamo radi sladico, ki se pripravlja podobno kot tiramisu, le da s sadjem in smetano.
Bebi piškote zložiš na pladenj, malo pokapljaš s sokom od kompota ali z mlekom in tanko premažeš s stepeno smetano. Na to naložiš koščke sadja, sveže ali iz kompota ali kombinirano, in še premažeš s smetano. Ponoviš še eno plast, na vrh pridejo piškoti, vse skupaj pa še okrog in okrog namaže s smetano in okrasiš s sadjem. Postaviš vsaj za kaki dve uri v hladilnik, je pa boljše drugi dan – če kaj ostane.
(Za smetano vzami pol alpske in pol rastlinske, mešanica se tudi v bolj vročem vremenu lepo stepe, ne teče, se pa tudi ne strdi tako zelo kot sama rastlinska, in je ravno prav sladka)
Jaz pa sem kot otrok zelo rada delala naslednjo sladico:
Albert kekse zložiš v pekač, (lahko tudi v dveh plasteh) in jih dobro premočiš s kakšno tekočino (sok, kompot, malo ruma, kava…. po želji).
Nato na kekse nadevaš kakšno sadje, čez vse skupaj pa preliješ puding.
Boljše je, če vzameš manjš posodo, ali skuhaš več pudinga, tako, da ga bo vsaj za dva centimetra.
Ko se puding shladi premažeš s stepeno smetano in okrasiš.
Tega bi lahko pojedla na tone 🙂
lp
A.
Pri nas delamo “skustrancke”. Pri Merkator kupim cajne obrocke (cajni kolutici Koestlin). Skuham jagodni puding, obrocke nahitro pomocim v mleko, vsak obrocek namazem s pudingom in jih po dva skupaj zlepim. nato jih povaljam v kokos moki. Je hitro pripravljeno in socno.
ce ti bo vsec, lahko drugic namakas v kakavu in namazes z vanilijevim pudingom.
pozdravcek dome
V toplih dneh prav pride kakšna hladna sladica !
Meni je zelo dobra !
JOGURTOVA STRJENKA
SESTAVINE
5 dl jogurta
5dl sladke smetane
40g želatina
15 dag sladkorja v prahu
1 zavitek vanilija
1 dl mleka
½ kg sadja (poljubnega –banane,jagode, borovnice marelice,breskve…
PRIPRAVA
Jogurtu primešamo namočeno in v vročem mleku razstopljeno želatino.v drugi posodi stepemo smetano in jo primešamo k jogurtu.Dodamo še sladkor ter vanili sladkor in na kocke narezano sadje ter narahlo premešamo.Maso damo v model za puding,ki smo ga na tanko namazali z oljem.Postavimo v hladilnik vsaj za dev uri da se dobro strdi in ohladi.Ko je strjenka ohlajena jo lahko stresemo iz modela .Zraven lahko ponudimo stepeno smetano.
Dober tek vam želim!!
LP
Maruša*
nekaj idej bos nasla tudi tule:
Poleti veckrat naredim ledeno kavo. Sedaj ko je sezona melon pride na vrsto tudi melona z vinom (bovla), kaksne flambirane banane so tudi njami.
Vsec mi je jabolcna pena, ocvrte jabolcne rezine (jabolka olupis, odstranis pescisce, pomocis v bolj gosto palacinkino testo in speces – kot palacinke).
Lp, Misa.
Jaz delam te dni nekaj kar bi se lahko imenovalo malinov tiramisu. Spodaj bebi piškote, ki jih premažem s mešanico strtih malin in malo sladkorja (da spustijo tekočino) – približno eno skodelico – nato pa namažem s kremo iz ene vipavske skute, ene sladke smetane in lončka moscarpone-ja; to vse skupaj zmešam z malo sladkorja (po okusu; piškoti so namreč že sladki) in na koncu vmešam še dva lončka malin.
lp. m
Kakršen koli puding, ponavadi sem delala s čokolado ali pa vanilijo.
Sem se pa enkrat malo zafrkavala s podobno zadevo, samo, da sem delala v malih posodicah.
Vzela sem štiri posodice za sadno kupo, v vsako nalomila albert kekse, jih namočila, not dala malo sadja, potem sem pa skuhala tri pudinge: enega čokoladnega, enega vanilijevega in enega jagodnega, pa nalivala čez.
Čez vse pa smetano.
Seveda morajo biti kozarci stekleni, da pride do izraza.
LP
A
Forum je zaprt za komentiranje.