Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika čokoladni mous

čokoladni mous

dajmo napisat kakšen RES dober recept za čokoladni mous
Tista, ki napiše RES dobrega, jo potem povabim na kosilo !

Evo link na recept:

Če boš spregledal kdo je avtor – avtorica je Babi, samo da boš vedel koga povabiti na kosilo.

LP

lahko da je tole zelo dober recept, ampak mene motijo surovi beljaki, lahko da bi bila jajca okužena s salmonelo.
Obstaja mous v katerem je vse sterilno…Babi, morda veš za tak recept in ostali, dajmo no dajmo

tale ima tudi beljake !? 🙂

50 g masla
150g jedilne cokolade
100g mlecne sokolade
2-3 zlice mocne kave
5 reumenjakov
2 zlici sladkorja
200 ml sladke smetane
konjak
5 stepenih beljakov

pravzaprav…je skoraj enak…:) lp petra

Jože, pa ti veš, da je salmonela ponavadi ravno v rumenjaku? Jaz bi kar brez skrbi udarila po temle receptu.

Smo kakšen beljak že pojedli in preživeli. Če te je pa tako strah, potem pa raje ne, imaš prav.

Aja, pa še tole – si težko predstavljam kaj bi tale tvoj mous rahljalo in držalo skupaj. Potem bi mogoče raje skuhal kar puding? Mousse je namreč res rahla krema. Bodo še punce povedale, če imajo še kakšnega na zalogi.

salmonela se giblje-hudič leze 100/uro.je že res, da se v rumenjaku bolje počuti, ampak zihr je zihr je rekla nuna in dala kondom na svečo

Hej, Joze!

Danes nisem mislila nic pokukat na forum, pa mi zdaj, tri ure pred odhodom, nekaj ni dalo miru.

Tale moj cokoladni mous ima v receptu malo prevec mleka, sicer meni uspe rahel. Delam iz manjsih kolicin, tudi jajck, zato ne vem natancno koliko mleka dam, nekako od oka.Iz originalnih kolicin pride veliiiko cas.

Ves, da nisem prijatelj jajck, se zlasti neobdelanih. Razni tiramisu in kremne rezine niso zame. Ampak zaradi drugih naredim tudi te zadeve in vedno toplotno obdelam.

Tisti sneg s sladkorjem dam res v rahlo ohlajeno maso, da sneg prehitro ne koagulira; toda vrnem spet nad paro in se dobro stepam. Mislim, da je tudi beljak potem toplotno obdelan.Tako delam tudi pri pudingih.

Glej, spodnji recept je iz italijanske knjige;brez mleka, ampak spet beljaki v snegu. Ni ga recepta, brez tega; to naredi rahlost. Edino, ce si pomagas kot jaz v zgornjem opisu.

350 g cokolade (tu pise mlecne- jaz bi dala temno), 125 g sladkorja, 50 g masla, 7 jajck

Najprej dobro spenimo sladkor z rumenjaki,dokler ne nastane res penasto.
Stopimo cokolado, dodamo zmehcano maslo in dobro zmesamo.Tej cokoladno masleni masi dodajamo jajcno zmes.
Z vso pazljivostjo dodamo se sneg tako, da rahlo vmesamo od spodaj navzgor . Ni nic govora o se kaksni toplotni obdelavi. Zlijemo v case in pustimo v hladilniku vsaj nekaj ur.

Vem, da ti ni v pomoc; napisala sem le za primerjavo.Sploh so recepti za muosse nekam povrsni.
V isti knjigi je se recept za kavin mousse, ki je toplotno obdelan.( Sneg spet ne.)

Po sestavinsh sodec, ni slab; napisala bom drugic recept kar pod ta post.

Sicer je v iskanju se nekaj primerov moussa, celo po pravem francoskem receptu, vsaj mislim.
Zdaj pa res konec za danes. Napravi cimboljsi mousse in povabi prijetno decvo na kosilo:))) Babi

BABI hvala ti, bom res probal naredit…za kosilo ti pa potem povem, če bo dober-pade kosilo

Jože, mogoče pa bi bil bolj miren glede salmonele, če bi dobil domača jajca – saj vem da spet ni 100% varno, ampak je pa le bolj kot pa pri kupljenih s farm….LP, zala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close