babi- se dva dni….
kot sem ze prebrala,se “pridno” pripravljas na svoje angleze !! : ) se 2x gres spat !! 🙂 tako sem stela ponavadi dneve pred dedkom mrazom! ali pred “morjem” !! tudi hci je imela skoraj enak “nacin” cakanja .
to je bilo res pricakovanje necesa zelo prijetnega,
, lepega, vznemirljivega…
s tvojimi najdrazjimi ti zelim lepe…..DOOOOLGE…..dneve !! kar se pa kuhanja in kulinarike tice…oh, to bo pa milo receno b.p.!! ? 🙂
sem in tja se pa kaj “oglasi ” ! lp petra
Hej Babi! Tudi jaz odšetvam dneve do nedelje (bruselj) in že komaj čakam, letos gresta z nama še dve “mrzli sestrični”.
In da ne pozabim glede polenovke……bom kar danes vprašala, ker vem, da boš potem zelo zasedena.
Torej, mi lahko poveš, ali moram kaj posebej pazit pri nakupu suhe polenovke? Naj kupim 1 ali 2? Rada bi naredila kar precej bakalarja…ali pa potem eno ribo prihranim še za božične praznike 😉
Mogoče veš, koliko namaza (recimo v gramih ali skodelicah) bi dobila iz 1 srednje velike suhe polenovke?
Lepo jo bom zavila v vse mogoče vrečke in krpe in potem spakirala v kovček do slovenije 🙂 Ker pri nas so res obupno drage (upam da bo gor cenejša) – 6.500 sit/kg pri nas v SG v mercatorju…..groza! ALi je pri vas na obali kaj ceneje?
Mogoče sem izpustila kakšno bistveno stvar glede nakupa, za ketro niti ne vem, da bi morala vprašati oz. pazit….tako da te res lepo prosim, če mi lahko svetuješ.
Lep pozdrav iz koroške…na Uršljo goro že pada mrak 🙂
LP, zala
zala, se vmesavam!? prebrala sem tvoj post in ne vem,ce je prav smotrno kupovati polenovko v bruslju!? po mojem so dosti cenejse v italiji /trst,gorica…/- pa se transport je manj kompliciran.
verjetno se bo babi se kaj uspela oglasiti in svetovati.
cen sicer ne poznam,a vem,da je v italiji skoraj pol cenejsa kot pri nas.
lp petra
Hej, drage moje!
Res odstevam! Petra, mislim, da kar vsi najlepse trenutke cakamo tako, da odstevamo kot otroci: se toliko krat spat:))
Vse je pod kontrolo, nekaj ze speceno in v zamrzovalniku; jutri zvecer pa se orehovo rulado z malinami s Pohorja.
Hcerko bodo pa cakali “istrski bobici”. To dobi poleti, pozimi pa joto.
Vnuk in njegov prijatelj se veselita pariskih zrezkov, pravih telecjih.
Naprej bo pa sproti. Upam, da bo imel svak sreco in kaj krasnega privlekel iz morja.
Zala, Petra ti je pravilno svetovala, da bi bilo najbolje kupiti polenovko v Italiji. Imajo krasne , uvoz z Norveske. Jaz vedno kupim tam.
Ce pa jo bos v B., kupi tako, ki je neprodusno zapakirana z iztisnjenim zrakom.Potem ne bo problema. Ce mislis imeti tudi za zimske praznike, kupi dve do kaksnih 50 dag teze.
Kaj se bos lotila tudi namaza sama? Iz ene take polenovke ga bo zelo veliko. Za drugo srecanje smo naredili namaz iz 70 dag polenovke.Nesla sem ga v Ljubljano, pustila malo doma, dala svaku in se smo ga kar dolgo jedli.
Zaradi dodanega olja,ki ga kar veliko gre, res vse zelo naraste.
Ko delam pozimi, imam eno samo polenovko za omako (kot brodet s polento) in se namaz.
V prodajalni povprasaj trgovca, katero znamko ti svetuje. Jaz se vedno posvetujem. Nekatere imajo vtisnjen zig porekla. No, saj ne bos falila.
Na obali ni nic cenejse. Vedno kupim v Italiji. In, ce ne bos polenovke ravno kupovala v B. za souvenir, ti obljubim, da ti jo za praznike posljem po posti. Castna taborniska! Odlocila se bos sama,prav?
Imejte se skarjno lepo.
Tako; hvala za vse lepe zelje. Jutri bo dan, da se babi malo polepsa – za vnuke se splaca:)))
Seveda se bom vmes kaj oglasila. Pozdravcek Babi
Hej, petra! Ne, nič se ne vmešavaš, hvalabogu za kakršenkoli nasvet 🙂 Veš, v primorje skoraj ne grem nikoli, v trst, gorico in tiste kraje pa sloh ne…edino na obisk k prijateljem v portorož, kar pa traja cel dan…in to je vse. Ne bom je kupovala v bruslju, ampak gor bolj na severu ob atlantski obali…..lani sem jih videla na kupe, posušenih! že samo izgledale so tako lepo na tistih številnih stojnicah po obali…..no, saj bom videla, če se bom odločila za nakup – če bo cena približno ista kot pri nas, potem je ne bom kupila, ker se ne splača, pa še kakšne kmplikacije bi lahko nastale…če pa bo cena veliko ugodnješa, upam :), potem bom že nekako.
LP, zala
Kresnica,hej!
Tokrat bosta kar dva pubertetnika!! Za babico dobra preizkusnja. Joj, se jih veselim, prav vseh in… obedov pri polno zasedeni mizi:)))
To bo zvenketanja, smejanja … Se res vidi, kako mi vse to manjka.
Vedno pozabim povedati, kako ima vnuk rad Gorenjsko. Pozna ze skoraj vse vrhove( nekaj tudi s kart, nekaj v zivo); gre kot gams. Pozdravcek
Hej!
Nic nisem omenila zeta, tega fajn fanta. On pride na vrsto sele v nedeljo, ko prileti iz Izraela na Brnik. Tako so moji vcasih raztresceni !!!
Seveda bo dobil dobro kosilo, verjetno ribe. Sicer pa je njemu vse dobro, samo da ga kdo postreze. Je tipicen mediteranec, kar se hrane tice in me dobro zalaga z zelisci in zacimbami. Pozdravcek Babi
Babi, hvala za vse nasvete. Ne boš verjela, ampak ko sem poslala svoje sporočilo, še tvojega ni bilo, in kar se mi zdi še bolj neverjetno – pojavilo se je tik za petrinim ????!!! ne vem kako je to mogoče!
Ja, saj kot sem rekla – odvisno je od cene…vem pa 100%, da niso zapakirane v kakšni foliji ali čem podobnem, tako da se bom maorala sama nekako znajti če jo bom slučajno kupila. Poročam potem, ko se vrnem domov…ali pa še prej! Saj bom imela tam na razpolago še prenosni računalnik, tako da bom lahko tudi od tam pisala.
Babi, želim ti, da z družino čimlepše preživite dni, ki so pred vami.
LP iz kar hladne koroške, zala
Forum je zaprt za komentiranje.