Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika s čim naj operem

s čim naj operem

S čim naj operem gumijast obroč za ekonom lonec, ki se mi je navzel vonja po ričetu in to tako, da ima celo na sopari kuhan krompir vonj po njemu?

Hvala za odgovore.

Vcasih so rekli, da je potrebno stvari, ki se navzamejo neprijetnega vonja, namociti v mleko. Mogoce bi poskusila tudi z varikino (namociti v varikino oz. nekaj s klorom – sam klor ne bi smel uniciti gume, gumo pa moras potem obvezno res dobro sprati.

Lp, mishika

Hej!
Vcasih si pomagamo pregnati kak vonj tudi tako.V sirso posodo nalijem mesanico vode, kisa, stare limone in soli. Pac vse, kar lahko odstranjuje vonj.V to dam predmet in pocasi do vretja. Potem pa se v pomovalni stroj.
Varikina mi je tudi prisla na misel.
Poskusi. Eno ali drugo bi moralo delovati.

Zdaj pa se dvanasveta nasih babic.

Ce se v loncu kaj prezge, vonj po prezganem odpravimo, ce skuhamo v zaudarjajoci posodi krompirjeve olupke. Tu najdem povezavo, da se je “se na pari kuhan krompir navzel vonja po ricetu”.

Ponev, v kateri cvremo ribe, se lahko tudi navzame vonja po njih.
V oprano in osuseno ponev natrosimo sol in segrevamo; malo se pomesamo in zavrzemo. To je preizkuseno z moje strani.

Sicer se posode iz nerjavecega jekla tezko navzamejo vonja.
Trik sem uporabljala redno pri aluminijasti ponvi, ko se nisem bila
“velika in bogata”, da bi si privoscila Lagostino:))) Lp Babi

Česa drugega, kot sta ti svetovali mishika in Babi, se ne bi spomnila. Mogoče samo opomba… varikine bi se mogoče rajši izognila. Poleg klora vsebuje namreč tudi vse sorte pralnih sredstev in potem se bo pa težko znebiti vonja po varikini.

V lekarni se dobi klor v obliki granul (ali pa klorove tablete), ki se uporablja za razkuževanje vsega mogočega (tudi posode). Na stežaj odpreš okno, pripraviš raztopino po navodilu, očistiš in potem dobro spereš.

Kaj pa v kis?

kaj pa jedilna soda?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close