Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako se obnese aparat za peko kruha pri kuhanju marmelade?

Kako se obnese aparat za peko kruha pri kuhanju marmelade?

Imam aparat za peko kruha, ki, žal, nima funkcije kuhanja marmelade, kot jo imajo novejši modeli. Zanima me, kako izgleda kuhanje marmelade s tem aparatom. Je tako enostavno, kot pri peki kruha, vržeš noter sadje in sladkor, vklopiš in dobiš čez določen čas marmelado ali moraš sadje prej sesekljati oz. zmiksati? Ali je treba uporabljati navaden sladkor ali želirni?

Jaz sem ravno pred dvema dnevoma v aparatu za peko kruha prvič skuhala breskovo marmelado. Sicer bi po navodilih morala vanjo dati želirni sladkor 2:1, ker pa ga nisem imela, sem vanjo dala Želin.
Marmelado sem skuhala iz pol kg breskev (jaz sem jih spasirala, lahko pa jih narežeš na majhne koščke), ok. 25 dag sladkorja in pol vrečke želina. Te sestavine sem zmešala, preden sem jih dala v aparat.
Rezultat: slastna breskova marmelada.
Aparat je Clatronicov, kuhanje marmelade pa traja uro in dvajset minut.

HY PUNCI – naš zajec ga je dal enkrat not pa jih je naredil devet …..
Se mi zdi , ko prebiram te linke , da bi že nekatere rade kuhale preko
mobitela . Za pravo marmelado – potrebuješ čas in željeno sadje ,
omenjeni stroj -ni pralni stroj ,malo je pač trebati delati ROČNO . OGI

Joži res je čisto enostavno, tako kot pravi Kati. Tudi v mojega Severina gre pol kg sadja (na majhne koščke narezanega, tako, da ostanejo potem še majceni koški celi) in sladkor po okusu. Prednost je ta, da ne rabiš nič zraven stati in mešati, slabost pa ta, da je te marmeladke bolj malo. Jo pa brez težav večkrat narediš, pa lahko so potem bolj različne kajne?
Še zajemalke ne umažeš, ker iz posode kar vliješ v kozarčke ;-)).
Edino če bi želela čisto brez koškov sadja, bi pa morala na koncu malo paličnega uporabiti.
LP
d.

Meni se pa zdi kuhanje marmelade v aparatu za kruh malce potratna zadeva. Prvič zato, ker je maremlade malo, kot je ugotovila že moja predhodnica.
Drugič pa, ker je čas kuhanja predolg za marmelado z želinom.
Če se marmelada kuha z želinom je dovolj, da vre tam nekje do 5 minut, ne pa uro in pol.
Glede na to, da je najzamudnejši del pri kuhanju marmelade priprava sadja, ki pa se ji ne moreš ogniti, je, vsaj po mojem, priprava marmelade v kruhomatu brez smisla.

Nisem še poskusila, me pa mika. To, da lahko skuhaš samo 1 kozarec marmelde hkrati, je že malo nerodna zadeva. Dobro je pa v toliko, ker se ne prime na dno.

Jaz je nikoli ne pustim da “odlaufa” cel program. Precej prej izključim. Je pa dejstvo, da na začetku samo meša, potem šele začne greti. Potratno mogoče res – je pa zadeva meni všeč zato, ker lahko tačas počnem kaj drugega in mi ni treba stati zraven. Se popolnoma strinjam, da ni primerno za vkuhavanje večjih količin, sploh če imate sadje doma – je pa fino za eksperimentiranje s kakšnimi bolj “eksotičnimi” okusi ;-)).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close