Najdi forum

Zanima me, kakšne izkušnje imate z uporabo želatine iz alg. Kako se ravnate – je sistem enak kot pri navadni želatini? Kakšne pa nastanejo smetanove kreme z dodatkom agarja? Je že kdo preizkusil kremne rezine s to vrsto želatine?
Sem vegetarijanka in tudi tako mi navadna želatina ne odgovarja. Obstajajo kaki specialni recepti?
Lp, Maja

Poskusila sicer še nisem, mislim pa, da je pripravek narejen tako, da se uporablja enako kot živalska želatina.

Sama sem poskusila, pa mi ni uspela (po mojem )krema. Kajti agar se naj bi segreval, želatina pa dala v mrzlo vodo in potem v kremo. Jogurt sem segrevala z dodatkom agarja pa se mi zdi, da ni bilo tako kot bi moralo biti. Kreme z želatino so predvsem z dodatki jogurta ali smetane, to pa se mi ne zdi da bi segravala. Tudi sama bi bila vesela kakšnega nasveta.

Tudi želatina se segreva. Namočiš jo v hladni vodi, potem segrevaš, dokler s ne raztopi, potem pa med mešanjem priliješ k hladni kremi in vse skupaj postaviš v hladilnik. Tudi pektin, sadni žele, se na toplem utekočini, na hladnem pa zgosti. Poskusi z agar-agarjem na enak način, po mojem bi moralo biti v redu.

Jaz sem delala z agarjem jagodno strjenko in je izpadlo OK.
Koliko se še spomnim je bil recept tak, da sem sok z agarjem kar nekaj časa segrevala, prelila čez jagode in postavila v hladilnik.
Kako se agar obnese v raznih smetanovih, jogurtnih oz. skutnih kremah, ki jih ne segreješ pa nimam pojma.

Ola !

Jaz pa bi prosila, če mi kdo lahko pove, kje v MB lahko kupim agar. Sem ga že iskala, pa ga nisem našla.

Hvala za informacijo in lp, Majuška

Dobi se navadno v trgovinah z zdravo prehrano………

Ja, saj tam sem iskala, ampak..

lp, Majuška

Kaj pa čez mejo v reformhaus- njihovih bio trgovinah

O, hvala, tam pa nisem iskala. Bom naslednjič pogledala čez mejo.

Hvala še enkrat in lp, M

Mene pa predvsem zanima, kašno mora bit razmerje tekočina : agar. Namreč, tu je tako ko pri želatini: če je agarja premalo, se stvar ne bo strdila, če pa ga je preveč, bo imela jed preveč okusa po agarju in preveč gumijasta bo….

Ima kdo morda ta podatek?

Navadno so navodila na embalaži, če pa se spomnim je 2 žlički 1 liter………ampak ne vem……sem en čas kuhala predvsem marmelade s agar agarom…………..?

mislim,da bo nekaj takega!? lp petra

Marjuška, zdi se mi, da sem ga videla v eni čisto navadni trgovini (pa se ne spomnim, ali je bil Klasek ali Spar ali… ) na polici, kjer so potrebščine za sladice – torej želatina, kreme, pecilni praški itd.

V MB se dobi v Soncu (vetrinjska) in v Ajdi (glavni trg).

Je pa agar res treba vreti nekaj minut, da se kosmiči raztopijo. Za kremo npr. prevreš z agarjem malo mleka in nato dodaš ostale sestavine.

Lep pozdrav
Andreja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close