Torta mali Nemo – pomoč, prosim
Drage moje, a je katera že delala torto v obliki Nema, oranžne ribice z belimi progami? Moja hčerka bo praznovala tretji rojstni dan in s starejšo sestrico neznansko uživata v risanki Reševanje malega Nema, zato sem mislila peči torto v tej obliki. Nekajkrat sem torte za hčerki že delala tako, da sem spekla biskvit, ki sem ga potem obrezala v želeno obliko, torta je bila pa navadno sadna. Ampak kako naj dobim tako intenzivno oranžno barvo? Z iskalnikom sem našla torto čebelico, ki jo je delala Zala; tam ste svetovale obarvan marcipan, ampak jaz nisem še nikoli delala z marcipanom. Je težko, če delaš prvič? In kako bi ga obarvala? Smetana se pa z barvami, s katerimi sem že delala, res ne obarva prav intenzivno. A morda veste, ali bi se splačalo iti v Črnuče, kjer ima svojo prodajalno Pekarna Vrhnika – imajo tam kakšne barve? Torto bom delala v petek, časa bom imela pa žal zelo malo 🙁
Hvaležna vam bom za kakršen koli namig!
Mimogrede, a imate tudi kakšne ideje, kaj narediti z ostanki biskvita?
Lepo se imejte in pozdrave vsem, Medeja
Sama sem prav takšno torto kar malo poenostavila. Spekla sem biskvit v obliki pravokotnika, dvakrat prerezala in nadevala s smetano in jagodami. potem sem jo premazala z rastlinsko smetano modre barve (morje). Potem sem gor narisala (z zobotrebcem) malega Nema, pa korale, morsko zvezdo, trave… Nema sem posula z drobnimi sladkornimi kroglicami v beli in oranžni barvi, potem sem vse obrobila s čokolado (zelo tenko – si maredim tulec kar iz peki papirja) in se moram kar pohvalit da je bila torta zelo lepa. Pravi košček podvodnega sveta. Pa tudi dobra je bila…
Veliko uspeha pri pečenju torte, Jera
Tudi jaz bi spekla pravokoten biskvit, vendar bi iz njega najprej izrezala obliko ribe (brez repa). Biskvit, ki bo ostal, samo se skupaj zlozis in dobis tudi rep in plavuti. Tako da ni strahu, kam z odvecnim biskvitom 🙂 (se pa tako ne vidi, da je torta sestavljena iz vec kosov, ko je enkrat premezana oz. ko jo rezes). Aja: najprej si sablono narisi na A3 papir, izrezi obliko s skarjami in poskusi sestaviti rep in lavuti, da vidis, kako bo v praksi slo.
Oranznega marcipana verjetno ne bos nasla – kolikor sem videla, imajo naravni, roza in zeleni marcipan. Najboljsi priblizek bi tako uspel z barvami v prahu, ki jih verjetno nimas (dobis v Crnucah, kolikor vem samo v zelo velikih kolicinah – in v Avstriji, ce poznas koga, ki gre kaj tja). Si ze poskusila z barvami-aromami od Etola? Po moje imajo tudi kaksno zelo oranzno barvo… Sicer pa nisem sigurna, ce se dobijo pri nas tudi zivo oranzne drobne sladkorne kroglice (sem zal videla samo rdece in zelene ter pisane) – jera zgoraj pravi, da se ocitno dobijo. Je pa s temi kroglicami potrebno paziti, ker se barva, ce jih dalj casa pustis na smetani rada toliko raztopi, da “stece” se po preostali smetani. Ce ne drugace, pa sigurno najdes zivo oranzne zele bonbone (ali npr. kaksne penaste kot se dobijo tiste penaste jagode) – bonbone samo lepo narezi in ze imas en kup lusk, ki jih lepo zlozis na tanko smetanovo podlago. Sicer pa lahko na enak nacin naredis tudi bele luske… Pa se otroci bodo bonbonov veseli!
Evo, pa jo imamo, avtenticno ribo 😉 :))).
Aja: predlagam kak dober biskvit prerezan na dva dela (lahko tudi takega z zele bonboni – se ne spomnim, kako se mu rece – ruska torta???) in lahka kremica iz smetane, jogurtov in zelatine (te ni potrebno veliko).
Lp, mishika
Oranžno barvo dobiš tako, da zmešaš rdečo in rumeno. Barve v tubi se dobijo v vseh večjih hipermarketih.
Jaz sem za lanski rojstni dan delala za malo metulja. Sem ga oblekla v marcipan, NIKOLI VEČ. Zadeva se lepi, večje kose je nemogoče prenesti …
Predlagam belo čokolado, oz. belo kuverturo, ki jo oranžno obarvaj ali pa posuj z oranžnimi kroglicami.
Kuvertura se lepo stopi na vodni kopeli in še lepše premaže prek biskvita.
Notri pa kakšno lahko skutno sadno kremo.
Hehe, Babi, ce ne drugje ali drugace pa imam za razpravo o tortah vedno cas :)).
Uf, letos sem morje videla samo na kratko (in bo, kot kaze, pri tem ostalo) – pa se takrat je bilo tako “toplo”, da bi “i pingvini smrznuli” 😉 – brrrr. Ampak tople in soncne verzije morja pa se nic ne branim :)).
Lep pozdrav nazaj (tudi od moje pridne boljse polovice)
mishika
Forum je zaprt za komentiranje.