prhod na presno hrano – čeprav dojim??
Že nekaj let se pripravljam na prehod na presno hrano ( ovira so bile tri nosečnosti in dojenje otrok), tretjega (7 mesecev star ) še dojim…
zadnji mesec imam hude težave z bolečimi sklepi (verjetno artritis, ker ga imata tudi moja mama in stara mama), mislim, da me telo že malo opominja… skrbi pa me, da zaradi čiščenja telesa ne bi prišlo preveč slabih stvari v mleko???
zato bo prehod najbrž postopen, ali kdo priporoča klistiranje ??
l
Pozdravljeni!
Sama ne uživam samo presne prehrane, vendar je bilo o tem nekaj rečenega v oddaji “Poklic mama” na Tv Paprika. Nekatere ženske so uživale hrano- presno tudi med nosečnostjo, pa so otroci zdravi. Mogoče bi se pogovorili s svojim zdravnikom ali pa si prebrali knjigo “Giraud W. Campbell, Zdravniško preizkušeno domače zdravljenje artritisa. Baje naj bi se za artritis uživale ribe, več o tem sama ne vem.
Moje mnenje: človek je po telesnem ustroju vsejed, zato se mi ne zdi smiselno goljufati narave zaradi trenutne modne muhe, pa naj bo to vegetarianstvo, beljakovinske diete ali kaj tretjega. Še vedno ostaja najustreznejša lahka mešana prehrana.
Če pa že misliš, da moraš, po mojem vsekakor počakaj toliko časa, da odstaviš otroka. In še potem, kot je rekla že petra – postopoma. Prebavila se morajo počasi privaditi težjemu delu.
Forum je zaprt za komentiranje.