Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika moj rojstni dan, kaj zraven?

moj rojstni dan, kaj zraven?

Pozdravljeni, na ta forum se obračam prvič, saj drugače sodelujem na forumu starši staršem, vendar so me prijateljice usmerile sem k vam, saj ste baje profesionalke!!
Zanima me, s čem lahko v petek presenetim svoje goste, ker praznujem rojstni dan!
Naročila sem že PIZZE, a pred tem bi jih rada postregla še s čim preprostim, nezahtevnim in dobrim! Kaj mi svetujete???

V mislih imam morda kakšen sadni krožnik na ovalu oblitem s čokolado, vendar za tokrat to odpade, ker sem imela enake prijateljice povablene pred tednom dni k sebi in smo jedle prav ta sadni krožnik, za katerega so rekle, da je bomba!!

Hvala Vam že v naprej!!!

Hej, Neza! To pred pizzo naj bi bilo sladko, prdvidevam. Ne znam si prav predstavljati tega sandega kroznika oblitega s cokolado. Nam lahko natancneje razlozis ?

Zelis nekaj, kar ne bos pekla, da bo osvezujoce delovalo? Ali bi bilo v redu tudi osvezujoce sadno pecivo? Bodi malo natancejsa in se jutri beremo.OK?
Lahko noc Babi

Sadna solata, bovla, tiramisu,… Vse je hitro pripravljeno in postreženo, samo ponavadi to sodi bolj k zaključku praznovanja, kot k začetku.

Kaj pa kakšna narezana zelenjava (korenček, paprika,…) in zraven mogoče koruzni čips – vse skupaj se lahko pomaka v pripravljene omake. Če ti izdelava omak ne gre od rok, so v trgovini naprodaj vrečke, ki jih zmešaš z vodo ali skuto ali kislo smetano; pa je vse gotovo.

Lp, Ela S

No, pa sem se le po dolgem dnevu dokopala do računalnika.
pa hitra moram biti, saj me moja dva korenjaka že spet kličeta:)))

Babi!!!
Hvala, da si se javila! Vendar Ti moram povedati, da v mislih nimam prav nobene dobre ideje, kaj bi napravila.
Ma, sadni krožnik naj bi zgledal približno tako:

Velik oval, na sterini recimo na 1.cm narezane banane, na levi po četrtinah narezane jagode in na drugi strani na koščke narezan ananas…

Seveda lahko tudi kakšno, na hitro pripravljeno pecivo.. in tudi ideja Ele se mi ne zdi slaba!

Hvala Vam že v naprej, in rešite me, saj je big day že jutri!!!

Hej!

Zelo preprosto in dobro sladko pecivo je sadna pogaca iz piskotnrga testa. Zdaj je toliko sadja. Seveda bi bile najboljse marelice. Postrezes jo lahko s kepico sladoleda ali stepene smetane- lahko pa oboje:)))

4 jajca, 4 zvrhane zlice zmletega sladkorja+ vanilij. sl., 4 zvrhane zlice presejane moke, mascoba za model( ali peki papir), ne prevelik oglat model za v pecico( ne tisti velik original)

surovo sadje, narezano na tanjse krhlje

Jajcka in sladkor stepamo z metlickama ( el. strojcek) tako dolgo, da vse lepo naraste, zgosti in spremeni barvo do svetle. Takrat je dovolj.Potem temu narahlo s kuhavnico primesamo se moko, malo limonine lupinice in cimeta( tega sicer v osnovnem receptu ni, jaz pa dam).Zlijemo v namascen in z moko potresen model. Oblozimo z na krhlje narezanimi marelicami tako, da popolnoma prekrije povrsino.Pecemo pri temp. 190 st., priblizno pol ure.
Testiras lahko z leseno palcko.Ko zabodes v testo in izvleces mora biti cista.
Potem narezes na kvadrate ali pravokotne rezine.
Pri peki testo narasca, malo prekrije sadje in je dobro.Lahko peceno potreses s sladkornim posipom( ce je kdo zelo sladkosneden).Dobro je tudi mrzlo. Za lepsi izgled, dodas na kroznicek listic limonine mete ali limonine trave.

Ce se ti zdi, napravi in uzivajte in tebi vse naj naj Babi

Hvala Babi!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close