nekaj bi vas prosila
Od jutri naprej bom jaz prevzela kuho v svoje roke,vse lepo in prav;a ne?Daje me trema, saj moja praksa kuhanja temelji le na kakšnih hrenovkah in pomfriju.Zatorej punce lahko me pričakujete večkrat med sabo.Danes pa vas lepo prosim napišite mi koliko časa se pečejo in cvrejo zrezki(vsi piščančji kosi,puranji,svinjski,goveji,…)Približno koliko minut?
Že vnaprej se vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljam!
p.s.občudujem vas!!!!!!!!
Živjo nastja, dobrodošla med nami! Super, da je še eden več, saj več glav več ve 😉
To glede cvretja pa bi najprej rekla le, da pazi, da boš zrezke polagala v vroče olje, cvrejo pa se po moji oceni okoli 2 minuti na vsaki strani…seveda je spet odvisno od vročine olja. Veš kaj, za začetek ti predlagam, da po približno 1 minuti cvretja vzameš vilico, mlao napikneš zrezek na eni strani in ga rahlo privzdigneš in pogledaš, koliko je že porjavel po spodnji strani…če se ti zdi, da dovolj, potem da obrni. Sama sem cvrla le nekjakrta, ker takega mesa sedaj več ne jem, oziroma ga niti ne smem….ga pa še včasih pripravim za brata in se ravnam po tem, da po nekem času enostavno pogledam, ali je zrezek spodaj že dovolj ocvrt oz. ali je dovolj porjavel.
Uspešno peko, kuho in sploh dober tek 🙂
LP, zala
Hej! Nocoj me Zala prehiteva za minutko:)))Hvala.
Se moj nasvet. Scasoma bos sama ugotovila, koliko casa kaj peces.
Sama se vedno drzim tega pravila. Ko na zgornji strani zagledas kapljice soka, lahko zrezek obrnes. Ceprav je Zala imela dober namen, jo malo popravim. Nikoli ne spikamo zrezkov z vilicami; tudi ko obrnemo zrezek, ga primemo od spodaj ali s posebno prijemalko.
Zrezek na eni strani lahko samo rahlo namazes z gorcico in rahlo poprasis z moko- res rahlo. V razgreto olje das najprej tisto stran, ki nima moke, nato
obrnes na pomokano stran. Zrezek obdrzi socnost.
Taki, na hitro narejeni zrezki morajo takoj na mizo.
Dobri so tudi malce duseni v omaki, ki lahko pocakajo. To pa je ze druga stvar.
Je pa zelo pomembno, kaksno meso imas. To ti bo svetoval tvoj mesar.
Eni so za na hitro, drugi pa za dusenje.
Veliko uzitka pri kuhi in veliiiiko pohval Babi
HY NASTJIKA
Me veseli , da si preskočila od hrenovk in se spuščaš v pravo kuhinjo ,
prvo naj te popravim , na spletu nas je nekaj,ki nismo punce – jaz sem
fant , zato nas nekaj , ki bi po letih bili tvoji starši , rade volje pomagamo .
BERI PREVIDNO – zrezek se peče , dokler ni pečen .
Glede na omenjene vrste zrezkov ,so tudi časi pečenja odvisni od –
posode v kateri pečeš , od vrste in starosti mesa , od vrste zrezka
(naravni , panirani , v omaki …..) , da pa ne bo kakšnega stradanja
ti povem približno , čase za pečenje -odvisni so od debeline mesa ,
najprej je pečen piščanec 10 – 15 minut , seveda mariniran , sledi
teletina ,svinjina in govedina ter divjačina . LP OGI
Forum je zaprt za komentiranje.