Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kurja prsa-kako?

kurja prsa-kako?

Za kosilo bomo imeli kurja prsa in vedno naredim pečena, ali pohana.
Pomagajte mi prosim s kakšnim receptom, da ne bo skoz isto na mizi.

Hvala

Kaj pa ce narezes na koscke, speces in naredis v omaki s kislo smetano. To imava midva s fantom full rada 🙂 Zraven pa priloga po zelji 😉

Hej!
Ker je to bolj pusto meso, lahko narezes na tanko vecji zrezek(tako, da ne zarezas cisto do konca in nadaljujes naslednjega- upam, da sem nekako uspela povedati, kaj mislim). To rahlo potolces, da zravnas, potem pokapljas z limoninim sokom, namazes z gorcico, posolis in popopras, oblozis z malo pancete,lahko tudi kaksno zelisce in zavijes v majhne ruladice(ki jih pritrdis z zobotrebcem). Popeces z vseh strani, malce zalijes z belim suhim vinom, izparis in pocasi zdusis.20 minut bo zadostovalo.Ce je premalo tekocine, prilijes kapljo vroce vode ali juhe.
Na koncu lahko dodas se malo smetane. Zraven zelo prija dusen riz dusen grah.

Jaz meso zacinim se z muskatnim oresckom in potresem malo kurkume(lepa barva). Seveda je odvisno od okusov. Lep pozdrav Babi

Imam dva recepta: nareži jih na kocke, nasoli in jih spaniraj – ne boš verjela kako boljši okus je od pohanih zrezkov – full dobro.

Ali pa: lahko narežeš na kocke, ali pa pustiš zrezke, jih malo popečeš, dodaš argo kocko in dve žlici nepekočega ajvarja, malo majarona in vse skupaj kuhaš do mehkega, potem pa noter zamešaš še kislo smetano – zraven narediš pire krompir ali pa riž in solato – ti povem, da je fantastično.

Pa dober tek
Katarina

Kaj pa Piščančji žur? Recept je na kulinariki. .
Je link uspel?

Kaj pa obara z veliko mešane zelenjave?

– Rižota s piščanjčjim mesom,
– piščančja obara,
– omaka iz piščančjega mesa (narezano na kocke) in zraven grah, korenček in paradižnik, – kot polivka za špagete ali njoke
– kuhana piščančja prsa v solati (narežeš, skuhaš, ohladiš in dodaš narezan paradižnik, papriko, kumarice, začimbe, lahko dodaš tudi kuhan riž ali kus kus),…

Lp, Ela S

Cela prsa narejena v omaki. Ohlajena, zrezana na tanke rezine potem pa delaš zloženko. Omako narediš iz majoneze, kapar in tune – vse fino zmiksano. To je dobra,hladna jed, za poleti

Pri nas doma jih jemo samo še takole (uporabiš lahko tudi temnejše meso perutnine ali kunca)
Meso narežem v zrezke. V posodici pomešam dve žlici dijonske gorčice, dodam žlico olivnega olja, solim in popram. Premažem zrezke in jih pustim v hladilniku, da se malo marinirajo. Čez uro ali naslednji dan zrezke opečem v ponvi z obeh strani, dodam kozarec belega vina ali piščančjo juho (lahko tudi kar vodo) in deset minut pokuham, na koncu dodam še malo kisle smetane, potrosim z nasekljanim drobnjakom in postrežem, navadno kar s krompirjem v oblicah ali testeninami.
To smo imeli ravno včeraj, spet!

LP Neja

Hej!

Pozabile smo svetovati po kitajsko – v voku. Narezano na majhne kockice ali rezance s porom in vsem, kar v kitajski lonec spada – ne pozabiti na malo alkohola in sojine omake. Hitro in dobro. Zraven jasminov riz. Lp Babi

Ponavljam predlog za piščančji žur, ker je res tako dobro, da je vredno. Nekaj posebnega nastane, ko prsa pečeš v veliko smetane, pršut in sir sta poleg okusa tudi zato, da meso ostane sočno. Zadnjič nisem imela prštuta in sira v rezinah, tako da sem videla, da se brez “pokrova” preveč izsuši. Zgoraj link žal ni uspel in izgleda, da tudi moj ne bo, saj je enak. Ne vem…

Pozdrav, Mimi

Mogoče tako?

Bravo jaz…

Narezana prsa na majhne koščke ki jih povaljaš v riževi moki ( dobiš jo v šparu ali mercatorju pri kitajski hrani) in v tistem ocvreš…mnjami… 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close