Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Buče – Deka

Buče – Deka

Deka, jaz bi te pa prosila, glede na tvoje poznavanje receptov za buče, če imaš slučajno tudi recept za polnjene buče.

Jaz bi jih prerezala na pol, izdolbla meso in jih napolnila z bučkinim in mletim mesom; pravzaprav ne vem kako bi se jih lotila.

Imate kakšno idejo?

Hej! Nisem Deka, toda to je tudi na nasem jeidlniku. Si na pravi poti.

Bucke ( govorim o zukinih) naj ne bodo predebele in velike, ker je v njih potem meso bolj puhlo.
Prerezes na pol, izdolbes. Zdaj pa imas vec variant: lahko to pulpo malo poprazis s petersiljem in cesnom, temu (ohlajenemu) dodas mleto meso in malo drobtinic ali ovsenih kosmicev…parmezan in s tem polnis. Ce imas raje, tudi meso poprazis- jaz ga ne, ker se lepse veze z maso.
Lahko pa vse surovo. Za izdatnejsi obrok umesas se surov jajcek- kot za polpete. Ko je napolnjeno,dam cez zlico paradiznikove omake in v pecico.
Lahko je tudi brez. Za bolj hrustljavo zapeceno, zmesam malo naribanega parmezana z drobtinicami in to proti koncu potresem. Nam je vsec, ce vtisnem na vrh v maso tudi kaksno olivo. Skratka, recept si vsak po svoje malo prikroji. Lep pozdrav Babi

Ojla, Maruša!

Tole z bučami je tako. Od dobrih žensk tukaj na forumu sem dobila precej semen različnih sort buč. Kupila še knjigo Podgornikove, letos bom pa nekaj stvari preizkusila. Nisem pa kakšen poznavalec buč. Le dobre so mi zelooo, na vse načine.
Polpete iz bučk pa delam kot Babi (na 100 in en način-odvisno od tega, kaj imam v hladilniku). Res pazi, da boš uporabila mlade bučke.
Lep petek in še lepši vikend
deka

dekleta, hvala vam!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close