grška solata
Hej! Ne vem, ce je to prava grska solata;zmesam pa tole:
paradiznik, kumarice, mlada cebula, olive, kapre in veliko naribane fetke.
Sosed prisega se na mesnate rdece, oranzne paprike. Ne vem, ce moja cebiua pase v pravo grsko. Se raje dodam tiste majhne srebrne Etine vlozene cebulce.
Mogoce bo kdo napisal prav” ta prave “sestavine:))) Lp Babi
Pred dnevi sem delal Kmečko grško solato po receptu iz Lise in sicer:
Glavica zelene solate, paradižnik, kumarica, mlada čebula, ovčji sir (pisalo je da lahko uporabiš tudi fetko – jaz sem uporabila fetko), črne olive, olivno olje, sok limone, sol, poper
Po želji lahko dodaš še kapre, slane sardeline fileje, kuhano jajce (tako je pisalo v Lisi kot ‘Namig’).
Tam piše, da daš najprej zeleno solato, nato pa nanjo vse ostale sestavine in preliješ s prelivom iz olivnega olja, soka limone, soli in popra.
Jaz sem naredila tako, da sem zeleno solato zmešala kar klasično z olivnim oljem, balzamičnim kisom in soljo. Potem sem zmešala paradižnik, kumare, čebulo in olive, prav tako kar z olivnim oljem, balzamičnim kisom in soljo ter poprom (jaz nisem uporabila soka limone, ker je nisem imela doma). Pazi pri uporabi soli, ker je fetka kar slana.
Potem pa sem na krožnike dala zeleno solato, potem nanjo solato iz paradižnika, kumar,.. in potem šele po vrhu potresla narezano fetko na kocke. V trdo sem skuhala tudi dve jajci, ju narezala na četrtine in potem še to dala na vrh solate, po jajcih pa potem potresla še sesekljane kapre in sesekljan slan ribji file.
Nama z možem je bila solate zelo všeč. Je nasitna, uporabila sva jo kar kot glavni obrok.
LP!
Eka
Forum je zaprt za komentiranje.