Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Babi vprašanje zate

Babi vprašanje zate

ojla

Jah tokrat te “gnjavm” zarad pitulic. Jaz zmer sama naredim vlečeno testo in nikol ga ne tehtam (da se mi ne sprime) zato ne vem koliko je to 30 dag. ČE bi gledala po površini ta velikega pekača za v pečico kolikokrat takih “plošč bi mogla uporabit? In kako na debelo/ tanko ga zvlečem. Npr za gibanico in štrudelj ga potegnem tako na tanko da se da časopis spodi brat (tko je ena mama rekla po TV k je delala gibanico in je tko rekla) in tko delam. A morm za pitulice tud tko na tanko ali je priporočljivo da je malenkost debeleje.

Hvala

Hej, Barb 2!

Za zavitek ali kuhane struklje delam vedno sama vleceno testo, za pitulice pa se mi zdi zelo pripravno tisto kupljeno. Imam ga vedno tudi v zamrzovalniku; za vsak slucaj.
Ponavadi vzamem zavitek, ki tehta 30 dag. V njem je 6 ze narezanih listov – recimo 32 x 26 cm-glej, res priblizno. Ko raztegujem svoje testo, nekako tezko dobim ciste pravokotnike. Svetovala bi ti, da naredis testo iz kaksnih 30 do 40 dag moke;naredis 2 ali 3 hlebcke in poskusis. Jaz dajem tri plasti, sem pa ze naredila tudi s samo dvema. To ni zivljensko pomembno:))
Ce ti kaj testa ostane, pa zamrznes za drugic.
Potem bos sama najbolje ugotovila, koliko testa potrebujes.

Ti beres casopis, jaz pa imam prt z modrimi crtami in ko jih jasno vidim, je testo dovolj tanko.
Za pitulice je lahko za spoznanje debelejse. Prav gotovo bodo tvoje pitulice se boljse zaradi lastnega testa. Pa malce ga pusti raztegnjenega, preden nalagas. No, saj to ze ves.

Lep pozdrav Babi

čaki a pol je vlečeno testo k ga sama pripravim tud za v skrino. Jaz delam po starem receptu malo “od oka” sicer: moka,1 jajce, mlačna voda in olje. A se bo ravno tako lepo vleklo ko ga otalim. VEš kadar delam Štrudelj in testo raztegnem čez celo mizo in če čez mam kar nekaj”odpadka” a to pol lahk v hlebček oblikujem in zamrznem al kako?

Ja glede tega časopisa, veš pr nam imamo neke bele prte k jih uporabljamo pr potici, štrudlju itd in zato je tole s časopisem zelo dobrodošlo. Baje da so to prav “pekovski” prti k marsikaj prenesejo.
Mah sploh ni važn sam daje dobr in lepo za pogledat:)

Hvala

LP

Se pridružujem babinim mnenjem . Za pitulice je najbolje kupiti testo.
Enkrat sem ga sma naredila in mi je bilo med početjem stokrat žal.
Ne moreš dobiti tako lepih pravokotnikov pa še malo preveč se mi je zasušilo in se potem lomilo.
Za zvitke , štruklje ga sma delam kar v multipraktiku. Potem naoljim
tisto gospodinsko folijo zavijem testo in pustim počivati. Zelo dobero se obnese.

A veš kako jaz dobim lepe pravokotnike. Ker imamo provokotno mizo le to še podaljšam raztegnem, potem na prtu raztegnem testo čez celo površino mize in še čez rob.Kar maha čez mizo potem odrežem okol in okol mize to mahajoče testo in potem še testo prerežem kar s pomokanim nožem in dobim testo v obliki pravokotnikov. Kje zarežem (sicer je testo čisto tanko ampak gre) pa je odvisno kateri pekač rabim. Vzamem razdalje pekača. ČE maš pa okroglo mizo pol je pa bolj kompliciran ja

Hej, Barb!

Tiste debelejse robove, ki jih odrezem, spravim v kepico in v zamrzovalnik.
Ko se jih nekaj nabere, jih odtajam, dam v multipraktik ali pa kar z roko pregnetem, pustim pocivati- kot sveze narejeno in imam za en zavitek.
Poskusi, se splaca. Sicer vcasih zamesim vec testa in en del gre direktno v zamrzovalnik. Sem se naucila racionalnosti:))) Lp Babi

Hej, se to!
Ravnokar sem prebrala pod postom Obisk na morju prispevek sonca rumenega. Poglej, je tudi slikca. Tam tudi pove, da je za burek testo malo debelejse. Pozdravcek

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close