piškoti
Hej!
Prebrala sem na” Pecivo za poroko” tvoj post o najboljsih piskotih tvoje mame. Ne bi si upala napisati recepta.
Mislim, da je vesca takih reci in recepte dobro pozna. Bi se nam lahko kaj izdala:)))
Vsi dobri piskoti zdrzijo v skatli, v hladilniku ali v zamrzovalniku 5 dni; le ce jih kdo prej ne pohrusta!!! Lep pozdrav Babi
Lp Babi
Hej!
Za otrosko zabavo bi izbrala preprosto testo za piskote in z modelcki izrezala razne figurice( recimo zivalice ali kaksne zvezdice, lunice…)Po vrhu lahko malo okrasis z ledeno glazuro, mogoce cokoladno; se bolje nic, da se malckom ne packa.
Jaz najraje delam po tem receptu:
1/2 kg moke,1/4 kg zmletega sladkorja, 15 dag surovega masla, 3 jajcka, vanilija, 1/2 pecilnega praska
Moko in sladkor presejemo na desko, razdrobimo v tem surovo maslo, primesamo vse drugo ter zgnetemo (zelo na hitro, da se maslo ne ugreje in testo zgubi krhkost) v gladko voljno testo, ki ga damo na hladno malo pocivat. Razvaljamo za nozev rob na debelo, zrezemo poljubne oblike in specemo svetlorjavo.
Vse sestavine naj bodo mrzle in hitro gneti.
Bolj komplicirani recepti se mi zdijo za otroke neprimerni. Ce zelis pa za odrasle, so islerji, lincerji zelo dobri.Pa se marsikateri- recimo z mandeljni, lesniki…
Lep pozdrav Babi
Zelo si prijazna! Hvala
Na en moj recept – zelo dobro seveda če ga že nimaš, ker si očitno prava knjiga receptov.
BAJADERA
40 DAG SLADKORJA + 1 DL VODE prevreš še toplo dodaš
15 DAG MARGARINE
40 DAG ALBERTOVIH KEKSOV
1/2 DL RUMA
10 DAG KOKOSOVE MOKE
Vse dobro premešaj in deni v namazan s kokosovo moko potresen model. Potlači in zravnaj in preli z stopljeno čokolado, ki ji dodaš margarino.
Forum je zaprt za komentiranje.