Najpreprostejši piškoti :))
Še enkrat lepo pozdravljeni!
Čeprav se tu zbirate same mojstrice in mojstri kuharskih veščin, bom zapisala recept za najhitreje pripravljeno in najenostavnejše pecivo, kar jih jaz poznam. Pa vam povem, da ga vsi, ki ga poskusijo, zelo pohvalijo.
Aja, imena pa sploh ne vem :((
Sestavine:
– 300 g čokoladnega obliva Gorenjka (temni ali svetli čokoladni obliv, lahko pa tudi obliv iz bele čokolade),
– koruzni kosmiči (“industrijsko pripravljeni” – Cornflakes); količina “po občutku”.
Potrebujemo še lonce oz. posode za “vodno kopel” ter papirnate “modelčke” , v katere dajemo npr. rumove kroglice.
Postopek:
– pripravimo papirnate modelčke in dve žlički,
– nad vodno kopeljo stopimo čokoladni obliv,
– v stopljeno čokolado počasi dodajamo koruzne kosmiče (sproti mešamo s huhalnico in malo drobimo, če so kosmiči preveliki,
– ko je “masa primerno gosta” (da jo lahko vzamemo z žličko) s pomočjo žličk damo majhen “kupček” mase v vsak “modelček”,
– počakamo, da se strdi (trjenje pospešimo kar v hladilniku, če se nam zelo mudi 😉
To je to!
Bolj preprosto ne bi moglo biti! Res pa je, da je zadeva bolj “umetna varianta”.
Tako, se kar bolje počutim, ko sem lahko tudi jaz kaj prispevala in ne samo “jemala” s tega foruma.
Vem, malce nerodno je zapisano, pa se mi zelo mudi, ker mali sinko zahteva svojo mamico.
Lep pozdrav
Mateja
Hej!
Da, take preproste in ful dobre reci sva z vnukom carala. Iz vrtca in sole je nosil te vrste recepte in pridno pomagal pri ustvarjanju.
Ker dajo Anglezi veliko na tradicijo, prezivijo otroci kaksen dan tudi na pravem gradu (primerno obleceni- potem isces doma vsemogoce…),kjer spznavajo zivljenje in poklice nekega obdobja.
Vnuk je bil cistilec cevljev in skornjev, drugic pa je skrbel za pijaco.
In potem smo nekaj casa tudi doma pili tako naravno “sabeso”.
Limonin sok, voda, sladkor in soda bikarbona. To je spricalo, ker je redno
tresel steklenico !:))) Sicer se to zgodi tudi s Cocacolo, ce jo kdaj kupim.
Cezdve leti- mogoce ze prej ti bo sine ze pomagal. Lp Babi
Forum je zaprt za komentiranje.