Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Narastek z bučkami

Narastek z bučkami

Enkrat sem jedla narastek z bučkami, zdaj pa sem dobila bučke in bi ga rada sama pripravila, pa ne znam in ne najdem nobenega recepta. Tisti, ki sem ga jedla je bil cca 3 cm visok, zelo rahlo “testo”, v testu pa kocke bučk. Bilo je odlično – rahlo in okusno. Ali mi zna kdo svetovati, kako naj tako “testo” pripravim – bilo je bolj rahlo kot npt. za “šmorn”. Hvala že vnaprej!

Hej!

Ponavadi naredim to z rizevo vezavo;imam pa tudi recept za slan narastek, ko umesas zelenjavo v besamelno testo z veliko parmezana. Ce te zanima, se oglasi. Lp Babi

Ola !

Babi, jaz bi prosila za recept za slani narastek.

Hvala in lep sončen pozdrav.

Majuška

Hej, Majuska!
Hotela sem ti poslati direktni link, pa mi ob tocnem prepisu da prvo stran med.over.net….Se zgodi.
Ce vpises v iskanje “slani zelenjavni narastki” ti takoj vrze post z vec recepti in se podvprasanja. Ce ni kaj jasno, kar vprasaj. Lep pozdrav Babi

Živjo !

Morda je bilo takole:

Narediš maso iz 4 jajc,1/2 l mleka, 1/2 l radenske , malo soli-lahko tudi vegeta če je imate radi, in moka da testo zgostiš kakor za šmorn.
Bučke olupiš, narežeš na kocke.

Testo zliješ v pomaščen pekač in nanj potreseš narezane bučke.

Pečeš, da je testo lepo zlato rjavo zapečeno.

Poskusi, jaz na ta način naredim bučke, češnje, slive.

LP Marjeti

Jaz pa mislim, da je skrivnost tega penastega, puhastega in mehkega testa, kot ga opisuje Lačna, v tem, da se beljaki stepejo posebej in nato rahlo vmešajo v maso. PA tudi rumenjaki bi se lahko penasto stepli posebej…..LP, zala

Hvala za idejo. Res bi lahko bil bešamel!
Ali je za to kakšen poseben recept ali lahko uporabim kar bešamel iz knjige:
Imam dva recepta:

1.
50 g. masla raztopiš, streseš naj 50 g moke, prepražiš, priliješ 0,5 l mleka, mešaš do vrenja, odstaviš, soliš in popraš.

2.
Na zvrhani žlici masla prepražiš drobno sesekljano čebulo, da postekleni, med mešanjem dodaš moko, dodaš 1/8 l vroče mesne juhe, zavreš, dodaš 1/8 l vročega mleka, spet zavreš. Začiniš s soljo, poprom in muškatnim oreščkom

Po občutku bi prvi prišel prav za vse, tudi za sadne narastke (seveda brez soli in popra :-))), drugi pa bi bil najbrž krasen za bučke in ostalo zelenjavo.

Imam pa občutek, da so bila v tistem pripravljenem narastku tudi jajca. Ali jih moram dodati? Ta dva recepta sta za bešamel omako, Babi pa omenja bešamelno testo?

Hej,Lacna! Pomotoma sem napisala besamelno testo namesto omaka.Sicer je pa gosto in po moje bi prej bilo testo:)))
Ne vem, ce si prebrala poste o zel. narastkih. Tam je natancen recept.
V besamel damo tudi jajcka in na koncu se sneg beljakov.

Oba tvoja recepta sta v redu. Drugi, za slan narastek se posebno.

Ko se besamel shladi,primesam rumenjake, pripravljeno zelenjavo,parmezan in na koncu sneg iz beljakov.Jaz za mojo kolicino porabim tri jajcka. Dam v posodo,namasceno in potreseno z drobtinicami.Pecem pol ure.Malo pred koncem peke lahko se po vrhu potreses malo naribanega parmezana ali topljivega sira. Dober tek Babi

Hvala! Včeraj sem iskala, pa nisem našla. Bom poskusila najti tvoj recept še danes. Bomo pekli danes ali jutri. Danes bo najbrž najprej na vrsti nekaj s češnjami – smo jih včeraj dobili eno košaro od sosede in so za porabit (da bo sadni, ne mesni narastek :-)))))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close