Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika cheddar cheese

cheddar cheese

Hojla,

kateri naš sir bi najbolj ustrezal angleškemu cheddar cheese?

Hvala, Astra.

Ola !

Zakaj pa ne kupiš kar Cheddarja ?

lp, Majuška

Po pravici povedano ga nisem nikoli niti iskala, ker sem ves čas mislila, da je to izraz za vrsto sira, kot bi npr. rekla poltrdi sir, skuta, ipd. Bom pogledala v Merkatorju.

Hvala in LP, Astra.

Ola !

Jaz sem ga kupila v Sparu.

lp, Majuška

Punce, tisti v Šparu ni niti senca od Cheddarja, škoda dnarja.
Niti po konsistenci, niti po okusu.

Jaz sem ga tut kupila v Šparu. Med mehiškimi jedmi je bil na polici. V okroglem kozarcu (kot npr. za marmelado), pa mi tut ni bil najbolj všeč. Ampak smo ga pojedli – bolje to kot nič 🙂

Kakšen pa potem je pravi cheddar? Priznam, da se mi niti približno ne sanja – ali je to zrel sir kot naš bohinjec, ali je podoben parmezanu…….Omenjen je bil namreč v receptu za sirov kruh, pa ne vem, kaj bi dala namesto njega, da bi se najbolj približala receptu.

LP, Astra

Cheddar cheese je tekoči sir, precej rumene (bolj kot navadni siri) barve. Predvsem v mehiški kuhinji je pogost, kot omaka za čips (mehiški). Sicer je dober tudi kot prelic za marsikaj opd mesa do krompirja…

Jaz ga poznam v trdi obliki, zelo rumen, prej podoben parmezanu/zbrincu.

Ja…najbrž je tisti ki ga jaz poznam, topljen. Več pa o tem siru ne vem 🙂

A ni tisti mehiški “nacho cheese” ? Mogoče je pa ameriški cheddar drugačni kot britanski. Mi kupujemo “cheddar” neke nemške firme v Leclercu pa je vsem zelo všeč …

lp M

Doma imam Cheddar sir pakiran v rezinah za toast, včasih kupimo topljeni sir iz Cheddar-ja… Torej lahko je “obdelan v več oblik”.

Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Ja, v Sparu ga imajo narezanega za toast. Ko sem bila na merjenju kostne mase, mi je zdravnica rekla, da ta sir vsebuje od vseh živil največ kalcija in tudi na tistem spisku priporočenih živil, ki sem ga dobila je bil na prvem mestu.

Hej!
V Angliji je” cheddar cheese” belkast, po konsistenci in okusu malo podoben nasem tolmiskemu siru. Je okusen. Prodajajo ga kot hlebcke ali pa narezan pakiran. Najveckrat ga kupimo na kaksni “vzorcni kmetiji “, kjer lahko vidis postopek pridelovanja mlecnih izdelkov. Tam so tudi krave in ovce.

Zgoraj opisani mehki sir v kozarcku je podoben opisu za “nacho cheese “, kot je povadala Mojcek. Vsaj v nasih trgovinah je tako, je na oddelku za mehisko hrano. Jemo ga s popecenim mehiskim chipsom(vnuk).

Prepricana sem, da sem vceraj to ze napisala, pa danes posta ni.

Dogajajo se cudezi:))) Lp Babi

Ola !

Tisti cheddar, ki ga imajo v Sparu, tam pri sirih, pa je skoraj oranžne barve.
Sem ga samo enkrat kupila in očitno več ne bom. Mogoče pa jih je več vrst ?

lp, Majuška

Pozdrav!

Zadnje čase se da nemški cheddar sir dobiti v Marcatorju. Je bolj močno rumene barve, po okusu me spominja na sir trapist. Zdi se mi kar okusen in ga večkrat kupim. Sicer je pa moj favorit že nekaj časa Luka iz celjskih mlekarn!
LP Mitka

Mitka,

meni je LUKA tut ZAKON, samo kaj, ko je polnomasten.
Tudi SAMOSTANSKI ni slab, končno ima pol man maščobe!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close