Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Jagodna marmelada

Jagodna marmelada

Veliko je že bilo govora o jagodah na tem forumu, pa me zanima, če zna kdo narediti marmelado iz jagod. Mi jih imamo letos ogromno in bi enkrat poskusila, ker smo veliki ljubitelji te marmelade (zaenkrat kupljene – mogoče kmalu pa tudi domače).

Tule boš nekaj našla:

Prijeten večer!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Vladka zlata si, hvala.

Jutro punce.
Naj dodam še to, da sem včeraj delala jagodno marmelado v kruhomatu – hudo enostavno. In dobro.
Anteja ti pa kar pogumno probaj z domačo marmelado – boš videla da je boljša kot kupljena (no vsaj meni) – če nič drugega lahko sladkor doziraš po svoje in na koncu ni tako sladka kot so ponavadi kupljene (razen izjem).
Sončen pozdravček.
d.

Ola !

Jaz sem jo delala v petek in moram reči, da nisem nič tehtala. Sladkor sem dala po okusu, dodala pa sem malo želina ter limoninega soka in ingverja v prahu.
Marmelada je ful dobra in ni preveč sladka, prej malo kisla.

lp, Majuška

Naša letošnja marmelada iz jagod je enostavno fantastična: lepa rdeča barva, predvsem pa zelo lepo diši. Delali smo jo z Wienner zuker sladkorjem, ki že vsebuje želirno sredstvo.

Za 5 kg jagod, ki smo jih zmiksali smo dodali 3 kg zgoraj omenjenega sladkorja in 2 vrečki Želina. Nato smo pustili, da je zmes zavrela in med stalnim mešanjem kuhali še dobrih 20 min (vse skozi odstranjuješ pene, ki nastajajo na vrhu). Vročo smo nato nalili v majhne kozarčke in pustili, da se ohladi. najlepše se kuha, če je v posodi največ 1 kg jagod in temu ustrezna količina sladkorja in je posoda v kateri kuhaš marmelado polna največ do polovice.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close