Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Koromač – kaj vse pripravite z njim?

Koromač – kaj vse pripravite z njim?

Rada imam koromač in zanima me, za kaj ga uporabite, kaj naredita z njim? Hvala in lep dan – poletni!

Tanja

Hej, kaj mislis tiste svetle gomolje ali italijansko finocchio?

Pripravljam ga surovega(tanko narezanega ali naribanega) z raznimi solatami, fizolom…
Narezanega na vecje kose z dodatkom malo krompirja
dusim na olivnem olju-zraven se petersilj ,cesen in na koncu se parmezan,da se malo razleze. Laho ga samo malo skuhamo(narezan na cetrtine-podolzno), odcedimo in popecemo na olivnem olju, da malo porjavi;dodamo petersilj,cesen,poper in parmezan.
Ga tudi enostavno skuham in naredim kot samostojno solatno jed. Veckrat ga prilozim k ribam v pecici.
Tudi minestrica je dobra.
.
V Italiji sem jedla polnjenega z drobtinicami, olivami, petersiljem in cesnom;vse prelito z olivnim oljem in peceno v pecici.Po vrhu na koncu se parmezan.
Polovicke gomolja samo malo pokuhajo, da je se trdljav, izdolbejo in napolnejo.Kar izdolbejo, dodajo k drobtinicam.

Varianta je tudi skuhan al dente; ohlajenega potem razdelimo na liste in pomocimo v osoljenem jajcku in v drobtinicah;ocvremo.

Vse te jedi so se okusnejse, ce dodamo malo mletih koromacevih semen, ki jih kupim v Trstu ( semi di finicchio- priblizno tako veliko kot beli poper )

Prve zilnate in malo trde liste odstranim ;porabim jih za minestrico.

Jaz ga imam zelo rada na vse nacine in pozimi je kar naprej na mizi.
Nekatere okus moti- meni je vsec.

Pozimi sem o njem pisala pod sladki janez.Poglej v iskanju. Ce si pa mislila kaj drugega, se opravicujem.
Lp Babi

Babi, hvla, prav finocchie sem mislila. Hvala ti in lep dan…sončen in kar vroč bo. Tanja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close