NUJNO – “ponarejeni” marcipan
hojla!
Že pred časom sem baral o neki zadevi, ki je podobna kakor sladkorna masa in marcipan – dela ap se iz mleka v prahu, sladkorja, malo olja in še nekaj drugih sestavin…..ne vem natančno, a sem to brala tukaj ali na Kulinariki. Ta recept bi zelooo rada imela, ker moram nekako oblikovat krila za torto čebelico.
Obstaja pa menda tudi neka sladkorna masa, ki se oblikuje kot plastelin(mislim, da ste enkarat govorile o njej in je od sestre Vendeline).
Zdaj me zanima, kj priporočate za oblikovanje kril? A bi se dale delat tudi s tole Vendelinino sladkorno maso? O tem res ne vem ničesar zato bom vsakega mnenja in izkušnje zelo vesela.
Hvala za pomoč in LP, zala
Sem ti skopirale iz kulinarike:
400g sladkorja v prahu
200g mleka v prahu
40g masla
malo beljaka (dodajamo po občutku)
To maso enostavno zgnetemo skupaj. Lahko jo tudi barvamo. Dobro zaprta stoji tudi v hladilniku. Njena slabost je, da ima zaradi mleka rahlo rumenkasto barvo.
So pa z oblikovanjem te mase uživali tudi moji otroci, je podobna plastelinu.
A je to to kar si iskala?
Oooooo, jaaaa! 🙂 Hali, najlepša hvala! 🙂 Vem, da sem enkrat brala tudi eno temo na kulinariki, kjer se ni dodalo maslo, ampak malce olja…
A bi ti bilo odveč dodat še aktiven link do te strani iz katere si prekopirala – sprašujem zato, ker je mogoče še oni drugi recept kje “v bližini” 🙂
Kako pa je kaj s tole maso, če stoji na zraku nekaj ur? a se zelo posuši, postane trda mehka ali kako?
Iz nje bom oblikovala krila, nato pa bom s stopljeno čokolado ali z mehko nuttelo na ta krila risala “mrežice”, da bo res podoba mrežastih kril.
LP, zala
Forum je zaprt za komentiranje.