belokranjska pogača
Sama sem nekaj let nazaj bila na Vigredi v Beli krajini in imela možnost okusiti to čudovito pogačo. Ko jo enkrat začneš jesti, jo ne moreš nehat.
Sama jo še nisem pekla, sem pa že imela v mislih, da bi poskusila, ko smo tule na forumu že tudi govorili o njej.
Evo, originalen recept pa je tole…
Prijeten nedeljski večer!
Vladka
moj dedek se je priselil sem iz bele krajine (na gorenjsko),1x na leto gremo tja k sorodnikom na obisk in vedno nam skuhajo ogromno pojedino, pa tudi ta pogača nikoli ne manjka. ampak ne strinjam se z vladko da je ne mores nehat jest.. meni se ni zdi kaj posebnega. jaz ne morem nehat jest npr. potice 🙂
Vladka, ravno ta vikend je bila Vinska vigrad ;-)). Bojda so imeli pogače in vse kar zraven paše. Jaz nisem bila tam, ker je bilo v soboto zelo slabo vreme in potem tudi vzdušje ni pravo. Včasih sem pogačo celo sama spekla po tem receptu iz Ur.l. – dobra je. In res je ne moreš nehat jest, če si ljubitelj kruha pa sploh ;-)). Če dobim na izbiro potico in tole pogačo – brez dvoma bo pogača “moja” ;-)).
Tudi jaz imam rada potico, a jo imam en kos za enkrat dovolj. Ko pa na mizo prinesejo še toplo pogačo, pa se ji težko upreš… čeprav se izogibam kruhu, kolikor se le da :o)
Vladka
Hej,Tanja! Res bo treba tja,kjer so breze doma na kaksno tako kmetijo.
Pogaco delam tudi sama in vedno jo zarezem,da jo lahko lomimo;enkrat pozimi sem napisala tudi recept- sicer za pogaco it. izvora in zanimivo,da jo tudi potresem s kumino, ali pa vtisnem olive. Ampak, ce ti jo nekdo sveze peceno ponudi, je se boljsa. :)))
Ce pa ima svoj prostor v UL, si ze zasluzi.
Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.