Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika belokranjska pogača

belokranjska pogača

A ima kdo recept za omenjeno zadevo?
Namreč včeraj smo po televiziji gledali, kako so jih ženske v Beli krajini pekle, in izgledale so prav slastno.Pogača je nizka, okrogla in narezana na kvadrate, da se lažje trga.

Lp.

Sama sem nekaj let nazaj bila na Vigredi v Beli krajini in imela možnost okusiti to čudovito pogačo. Ko jo enkrat začneš jesti, jo ne moreš nehat.
Sama jo še nisem pekla, sem pa že imela v mislih, da bi poskusila, ko smo tule na forumu že tudi govorili o njej.
Evo, originalen recept pa je tole…

Prijeten nedeljski večer!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

moj dedek se je priselil sem iz bele krajine (na gorenjsko),1x na leto gremo tja k sorodnikom na obisk in vedno nam skuhajo ogromno pojedino, pa tudi ta pogača nikoli ne manjka. ampak ne strinjam se z vladko da je ne mores nehat jest.. meni se ni zdi kaj posebnega. jaz ne morem nehat jest npr. potice 🙂

Vladka, ravno ta vikend je bila Vinska vigrad ;-)). Bojda so imeli pogače in vse kar zraven paše. Jaz nisem bila tam, ker je bilo v soboto zelo slabo vreme in potem tudi vzdušje ni pravo. Včasih sem pogačo celo sama spekla po tem receptu iz Ur.l. – dobra je. In res je ne moreš nehat jest, če si ljubitelj kruha pa sploh ;-)). Če dobim na izbiro potico in tole pogačo – brez dvoma bo pogača “moja” ;-)).

Tudi jaz imam rada potico, a jo imam en kos za enkrat dovolj. Ko pa na mizo prinesejo še toplo pogačo, pa se ji težko upreš… čeprav se izogibam kruhu, kolikor se le da :o)

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Najlepše hvala za recept. Ko jo spečem in poskusim, se javim.

Lp.

Hej! To je ena od stvari,ki je se nisem jedla “v originalu” na licu mesta; ko pa o njej berem ali gledam po TV, se mi vedno cedijo sline:))) Lp

Pozdravljena Babi,

ne preostane ti nič drugo, da se napotiš v Belo krajino in jo poskusiš, v kolikor je želiš jesti v originalu :))

Je pa res fina in bi jo človek kar naprej jedel.

Svetujem ti kakkšno turistično kmetijo, kjer imajo še kakšen narezek.

Tajna

Hej,Tanja! Res bo treba tja,kjer so breze doma na kaksno tako kmetijo.

Pogaco delam tudi sama in vedno jo zarezem,da jo lahko lomimo;enkrat pozimi sem napisala tudi recept- sicer za pogaco it. izvora in zanimivo,da jo tudi potresem s kumino, ali pa vtisnem olive. Ampak, ce ti jo nekdo sveze peceno ponudi, je se boljsa. :)))
Ce pa ima svoj prostor v UL, si ze zasluzi.
Lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close