Bianca
Hej!
Saj poznate ta Franckov proizvod” instant kavni nadomestek za fino belo kavo”.
Vse,kar na embalazi pise, je:upraseni ekstrat jecmena,slada,cikorje in rzi.
Nobenih E jev ali kaksnih dodatkov.Upam, da je res tako!
Meni je zelo vsec in si jo rada naredim brez sladkorja s spenjenim mlekom.Je dobro kot kak kapucino. Sicer zaradi nizkega pritiska moram popiti zjutraj tudi pravi kapucino,proti veceru pa mi je to zelo vsec in se zdravo je, vsaj upam.
Ima se katera to navado? Lp Babi
Meni je tale Bianca tudi zelo dobra. Namesto kapučina jo pijem. Kave pa še nikdar nisem pila. Samo enkrat en požirek pri možu (takrat še fantu) – FUJ. Pa bi jo lahko, ker imam zelo nizek pritisk. Zdaj jo pijeta že tudi naši pikapoki. Saj v tem po mojem mnenju ni nič takega, kar ne bi bilo za otroke, ali pač?
Lep dan želim vsem in… veliko sončka… zunaj in znotraj
deka
Tudi nam je stara mama kuhala mešanico bele kave, mislim, da je uporabljala Franck in Kneipp in tudi sama sem jo našim otrokom nekajkrat skuhala. Velikokrat pa res ne, saj so bili takrat še v vrtcu, tam pa so tudi pili belo kavo. Tudi sama jo imam zelo rada, sem tudi že ogledovala tole Bianco, pa se potem nisem nikdar jo odločila kupiti, ker zjutraj pijem pravo kavo z malo več mleka.
Seveda tega tu ni za dobiti, se bom pa poskusila spomniti med dopustom in jo skuhati otrokom.
Lep dan!
Vladka
Hej! Sem zadovoljna, da nisem sama:))
Res jo imam rada in sem jo nekaj mesecev pogresala, ker je nisem dobila pri najboljsem sosedu.Tri tedne nazaaj pa se je spet pojavila na policah.
Ko je v eni trgovini ni,je ni nikjer.
Vmes sem kupila v Italiji Orzobimbo;enako dobro.
Vladka, hvala za link. Zaupam tej Franckovi 100 in vec letni tradiciji;pa se na otrostvo me spominja. Lep dan Babi
Jaz pa Biance kave ne poznam. Jo bom poiskala in probala.
Prava kava mi je včasih že kar odveč, pa jo z možem popijem bolj iz solidarnosti kot pa iz potrebe.
Zjutraj pa s sodelavko radi popijeva Nescafe Cappuccino.
Stara mama pa je všasih kuhala kavo iz Proje in Franca. Ta kava je bila vedno kuhana, stala je na robu štedilnika v loncu. Za zajtrk smo jedli kruh nadrobljen v to kavo zalito z mlekom. Bilo je zelo dobro. Spomnim se da jaz nisem marala tiste smetane, ki se je naredila čez kavo, dala sem jo na rob skodelice, kjer se je prisušila, stara mama pa se je jezila.
Lepi spomini – na staro mamo in na kavo.
Pozdravček.
Hej, Ljubljancanka!
Da ni dodanih E-jev ni moja trditev ,ampak samo upanje. V postu sem tako napisala. Skatlo sem obrnila na vse strani, da bi nasla se kak podatek o aditivih. Napisano je samo to,kar sem napisala v prvem postu.
Potem sem prebrala se njihovo stran (link) in upam,da je res tako:))
Je pa Bianca s spenjenim mlekom res dobra in danes sem dodala se malo cimeta. Mnjami! Lep pozdrav Babi
Babi,
tudi mene spominja na otroštvo, ko mi jo je skoraj vsako jutro pripravila mami. Sedaj je že dolgno nisem pila, jo je pa zadnjič mami ponudila mojemu sinku in je bil navdušen. Očitno jo bo treba kupiti. Midva z možem sva se navadila na Nescafe kapučino in kakšna sprememba bi bila dobrodošla.
Lep pozdrav na obalo. V Lj. ni vreme nič kaj prijazno … ah, kje je poletje?
Ines
Hej,Mitka!
Nona na Goriskem je sejala na polju domaci jecmen,ki ga je sama prazila in z dodtkom cikorje(to je kupila) tudi kuhala lepo diseco kavo.In za zajtrk je dolila ravnokar zavreto mleko in seveda tudi malo tiste goste smetane je dodala,ki jo je shranjevala za maslo.
Zdaj sem se spomnila se zgodbice in ilustracij v knjigi Muca Copatarica;
…po vsej vasi je disalo po mlecni kavi…
Kadarkoli smo to v rzredu prebrali, sem jo zavohala in mislim, da moji prvi crvi tudi.
Poleti je res krasno odzejala-taka brez mleka- in meni je bila v pravo veselje brez sladkorja.Sestricne so si jo sicer malo sladkale.
Lep vecer Babi
Pri nas uporabljamo rajši “seka” in kneipp mešanico. Seka vsebuje zmleto čičeriko in fige, ki dajo kavi sladkast okus in lepši vonj.
Ponavadi rečejo, da je umetnost skuhati kavni nadomestek. Mama mi je pred leti povedala finto, kako pride dobra kava. V vodo daš žlico ali dve kavnega nadomestka, počakaš da zavre, potem pa na ognju mešaš toliko časa, da vse pene izginejo. Takrat je kuhano. Priliješ malo hladne vode, da se usedline prej sesedejo na dno. Natočiš in piješ.
Lp, Ela S
Ja tudi midve s sestro sva v otroštvu radi pili belo kavo !
Ne vem ravno če je bila bianka, vem pa to ,da jo sedaj rada pripravim nečakinji. saj vedno ko mi pijemo pravo kavo me vedno prosi da ji pripravim belo kavo. Vedno jo pocrkljam tako,da ji jo pripravim s stepeno smetano in potresem še s kakavom ali mleto čokolado. Včasih tudi meni zapaše in si jo pripravim, toda zjutraj pa brez prave kave ne gre!!!
Nikoli pa še nisem probala, da bi ji dodala cimet !
Ko poiskusim vam sporočim kako mi je všeč !
Lep pozdrav
Maruša*
Forum je zaprt za komentiranje.