Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pira z jagodami

Pira z jagodami

Spoštovane dame!

Redno vas berem in se učim vaših modrosti, sama (še) nisem mojstrica v kuhanju, ampak počasi se učim. 😉 Tudi zahvaljujoč vam.

Tokrat pa vas prosim za nasvet, namreč profesorica dietetike nam je enkrat govorila o piri, da jo ona veliko uporablja in omenila je, da dela nekakšno sladico iz pire in jagod, mislim, da doda tudi sladko smetano. To je pa tudi vse, kaj vem o tej sladici. 🙁

Mislim pa, da bi znala biti dobra, tako se obračam na vas, če katera slučajno pozna to sladico.

Hvala za pomoč, lep pozdrav!

Hej, Ajsa!

Ker nimam pojma, ali je to pecivo peceno ali na surovo in tudi recepta ne poznam, lahko samo ugibam, kako bi se to naredilo.
Sama uporabljam veliko ovsene kosmice, piro tudi-toda ne kot sladico.

Mislim, da bi bilo dobro nekaj takega kot jaz delam s kosmici:

Piro bi skuhala na malo vode ali mleka(lahko oslajenem),ohlajeni dodala (prej malo v vanilijevem sladkorju postane) narezane jagode.To lepo zmesala in na vrh se kupcek stepene smetane.Nekaj nasekljanih orehovih jedrc ne bi skodilo.

Za peceno bi pa naredila kot rizev narastek;seveda z jajcki,snegom in po vrhu jagode.

Soseda- Beograjcanka dela dobra peciva z psenicnimi semeni,s piro bi bilo
prav gotovo tudi dobro.

To so samo moji prebliski.Mogoce bos pravi recept se dobila. Lp Babi

Babi, sem kar vedela, da lahko računam na vas. 🙂

V bistvu sem si tudi sama predstavljala tako kot nek rižev narastek.

Moram povedat, da te profesorice takrat nisem poslušala ravno najbolj (kar se vidi;)), pa tudi zelo na hitro je ona to povedala. In mislim, da gre bolj za kak njen “osebni” recept, nekaj, kar si je sama zamislila, kot pa kak recept, ki bi bil znan.
In ker sama ne obvladam kuhanja toliko, da bi znala tudi sama kaj podobnega skupaj spravit, sem prosila vas za nasvete.

Mislim, da sta ta vaša dva predloga kar primerna in ko bo čas, bom kar lepo sprobala.

Najlepša hvala, Babi in lep pozdrav na Primorsko! 🙂

AJSA,

da ni bil slučajno pire iz jagod ;)))

Tudi jaz sem pomislila na sladico, kot jo opisuje Babi. Jaz delam nekaj podobnega, sicer ne z jagodami, ampak z dodatkom rozin in mešanico kosmičev. Skuham v mleku, osladim, na vrh pa malo smetane in sesekljani orehi. SUper so tudi lešniki, ki se kuhajo kar zraven s kosmiči.

LP, Staša

:))) Ne, ne, Staša, zagotovo je bila pira, ker smo se o njej pogovarjali.

Tudi na tej škatli od pire, ki jo imam ravno doma, je en recept za piro z bučkami in en za piro z bananami in jogurtom, tako da po moje bi kar šlo kakšno sladico skupaj spravit. 🙂 Bom združila vse nasvete, pa kaj skupaj spacala. 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close