za Babi
Hej,Taja!
Kaj mislis tudi cokoladni biskvit ali samo cokoladno kremo?
Jaz delam orehov biskvit in cikoladno kremo. Je pa bilo ze nekaj receptov za cokoladni biskvit.
Ti pa zagotavljam,da je orehov biskvit brez moke res dober in vse izpade
mnjami,tudi za moski spol. Oglasi se in bom poskrbela. Lp Babi
Hej,Teja!
Posiljam ti dva linka,prvi je za cokoladno kremo,drugi za biskvitno testo.
Je vse natancno razlozeno. Bi napisala se enkrat,pa sem trenutno v stiski s casom. Ce bos rabila se kaksno informacijo,povprasaj,sem popoldne doma.Se to,torta ni prevec sladka(nam je dovolj-ni osladno sladka),k njej ponavadi postrezem se malo stepene naravne sladke smetane.
Upam,da bo sinu torta vsec in da se boste lepo imeli.
Zelim mu vse naj ob njegovi polnoletnosti. :))) Lp Babi
Hej! Kupim temno jedilno cokolado(gorenjka,maner…),ki je razdeljena na tablice. Se oproscam za netocnost;prislo mi je ze v navado,da vidim to cokolado.
Naj dodam se to: zadnjic sem v biskvitno maso dala tudi malo,malo mesanice mletih zacimb za bozicna peciva(cimet,klincki in kardamom) in je bilo vsem vsec.Stvar okusa,seveda.
Za same odrasle rada malo pokapljam ze pecen in ohljen biskvit s kaksnim dobrim ne osladnim likerjem.Moskemu svetu je zelo njami!
Lp Babi
Danes sem se odločila, da naredim rolado po receptu od Babi. Kermo bi pa naredila tisto s smetano in jagodami. A moram na kaj posebno pazit?
Imam navadno (ne rastlinsko) smetano in jagode (sveže). Ali dodam kaj kremfixa? Rolado najbrž namažem, ko je ohlajena, kajne…?
Hvala za odgovore in pardon če sem vprašala kaj takega o čemer je bilo že govora. Nisem namreč nič našla z iskalcem.
Hej!
Ruladni biskvit popolnoma ohladis.Jaz vedno najprej namazem malo z marmelado,kakrsenkoli je potem nadev.Najraje z marelicno,ki se s cokoladno kremo lepo ujema.Pri jagodah bi se lahko okusa tepla.
V tem tvojem primeru pa naredim takole: nekaj jagod narezem in jih pustim malo stati s sladkorjem.To pretlacim in s tem premazem biskvit,da je socnejse(ni treba veliko-na tanko).Ce pa imas jagodno marmelado,je dobra tudi ta.Malo pustim,da vpije,preden dam smetano.Smetano delam vedno naravno brez dodatka kremfiksa.Meni uspe zelo v redu-kompaktna in obstojna.
Ce zelis,lahko naredis s tako,kot si je ti navajena. Na smetano pa nalozim
na polovicke ali cetrtine narezane jagode.Potem zavijem v rulado in kar na tesno v alufolijo in pustim v hladilniku. Dlje stoji,boljsa je.
Mogoce ti bo pri zavijanju kaj smetane lezlo ven; jaz konici rulade prerezem posevno in potem tudi posevno rezine.Ta koncka dobi moz takoj.
Se to: rulado zavijaj po dlajsi stranici;bo nekolika tanjsa,zato pa daljsa.
Hcerka sicer pravi,da je za domaco rabo bolje obratno,ker dobis debelejsi kos; za goste pa vec tanjsih kosov:)))
Upam,da nisem z odgovorom prepozna.Sem bila na lovu za ananasovim zajbljem,na zalost neuspesna:)))Lep dan-pri nas je krasen soncek Babi
Hvala Babi za nasvete. Rulado sem sicer že naredila in sicer takole:
pečeno sem zvila skupaj z mokro cunjo in počakala, da se malo ohladi. Potem sem celo površino namazala z marelično marmelado. Upam, da se okusi res ne bodo tepli. Je pa zelo dobra marmelada z malo sladkorja. Potem sem po marmeladi posula narezane jagode, ki sem jih prej malo pustila stati s sladkorje. Čez vse to sem potem namazala smetano, kateri sem dodala kremfix, ker se mi ta smetana enkrat ni in ni hotela stepsti. Potem sem rulado zvila in obrnila tako, da je bil konec rulade spodaj. Premazala sem jo s stopljeno čokolado, nanjo pa dala še nekaj na kolobarčke narezanih jagod.
Tako 🙂 zdajle se hladi in ko jo bomo poizkusili, poročam o rezultatih 🙂
Kresnica,sem prav vesela tvoje dobre volje in uspeha.
Ves,nekdo,ki tort nikoli ni prevec ljubil,je pred leti hcerki rekel,da zdaj ve,da so torte tudi dobre.Nesla mu je kos orehove torte s cokoladno kremo. Ta biskvitni recept je napisan v posebnem zvezku -od moje none.Stari casi in domace dobrote.
Jeseni orehov biskvit namazem tudi s kostanjevo cokoladno kremo.
Pozdravcek Babi
Forum je zaprt za komentiranje.