Najdi forum

Princeske

Spravljam se prvič delat princeske, receptov in nasvetov je na forumu dovolj, tako da nekako zaupam, da mi bo šlo.
Zanima pa me, kako naj se tega lotim časovno. Ali lahko testo spečem en dan prej? Ali jih tudi prerežem en dan prej? Če nafilam vse hkrati, kako izgledajo naslednji dan, ko stojijo? Kaj se zgodi s kremo, kaj s smetano? Bojim se zaradi šamrol, za katere je jasno, da jih je potrebno polniti sproti, drugače se listnato testo napije smetane (ali kreme) in ni več dobro, hrustljavo. Saj vem, da gre za različna testa, pa vseeno.
Hvala vnaprej, Mimi

Hojla,

na spodnjem linku najdeš recept od Mishike za princeske, ki so preizkušeno super. Če se ne motim, je Mishika omenila, da se da testo narediti tudi vnaprej.

LP

Kak dan vnaprej se jih seveda brez skrbi naredi. Praznega testa čez noč sicer še nisem pustila, “polne” princeske pa se čez noč malo napijejo in niso več trde. So pa vsekakor za prste obliznit ;).

Če bi pa prazne princeske čez noč stati pustila, bi pa se po moje preveč izsušile. Sicer pa se trdih princesk tako ne da jest… Je res drugo testo, kot za šamrole – tam mora biti testo trdo.

Lp in veliko veselja s princeskami :)).

mishika

:))))) Evo, to me je spomnilo, da bo spet čas kdaj za mikser in pečico stopit in naredit kake princeske. Mamo pa za šamrole “nafehtat” :))).

Lp, mishika

Jaz kupim princeske že narejene in jih potem doma samo filam s svojo kremo. To testo tudi več časa stoji in ni trdo, tako, da najbrž tudi doma pečene ne bi smele postati trde, vsaj ne v enem dnevu. Res pa so najboljše, če jih narediš samo kako uro preden postržeš, ker se sicer preveč napijejo in ne hrustljajo. To je moje mnenje, nisem jih pa še pekla doma.

Jaz sem danes pekla princeske :o)
A je bilo moje delo komaj omembe vredno, saj se še niso dobro ohladile, ko jih ni bilo več :o( No, polovičko ene sem dobila, ker jo je slučajno najmlajši pustil. To je namreč NAJ sladica mojega moža in najstarejša hčera gre za njim…
Če jih boš naredila en dan prej, bodo prav lepo počakale v hladilniku, ne vem pa, kako bi čakalo samo testo…
Mimi, naj ti uspejo!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Drugi dan so drugačne. Po mojih izkušnjah niso več tako dobre, teknejo pa še vedno. Nekako “ovenijo”. Najboljše so prvi dan.

Se strinjam, moje so že drugi dan “trde”, kljub temu, da jih nafilam z višnjevo kremo – ki je bolj sočna kot vanilijeva.

Jaz bi ti svetovala, da narediš tisti dan, ko jih postrežeš.

Veliko uspeha!

Monika

Mishika, upam, da Mimi N. ne bo preveč zamerila, ker izkoriščam temo za iskreno zahvalo za tvoj recept za prinseske. HVALA, HVALA, HVALA, HVALA, ……………………
Moj mož obožuje princeske zato sem mu zaljubljena obljubila, da jih enkrat spečem. Ampak, trapa saj nisem še nikoli delala paljenega testa in sem se od obljube naprej redno “tolkla” po glavi zakaj, imam tako hiter jezik. Obljubo sem končno izpolnila, po tvoji zaslugi in po več kot petih letih pred prvomajskimi prazniki in uspele so super. Hvala še enkrat in strahospoštovanje pred izdelavo te sladice je čudežno izpuhtel.
lp

Ni, kaj zameriti, tudi sama bom pekla prav po Mishkinem receptu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close