Najdi forum

KAKO SI

Trenutno najbolj reklamirani jogurti na slovenskem trgu so od Ljubljanskih mlekarn in sicer s kulturo HOWARU. Ker nisem ekspert na tem področju me zanima, če kdo kaj ve o tem.
Menda ima res pozitivne učinke?!

tole je na njihovi spletni strani, ce si je se nisi ogledala

lp, Kira

drugače pa je jogurt kok vsak drug saden, ampak dober.

Vsi jogurti naj bi imeli pozitivne učinke… Bi jih pa moral pojesti na litre :)). Ne, čisto resno… Študije o “pozitivnih” učinkih jogurta so, ampak kaj, ko je zadeva vedno tako “majava”, da se lahko resno zamisliš nad reklamami (npr. prodaja tistih malih plastenk Actimel je pravi hec – prodaja pa se dobro 😉 ). V bistvu moraš v tej panogi samo dobro prodajno stragetijo razvit, pa bodo kupci vse pokupili, četudi bo okus morda zanič ;). Aja: ni letelo direktno na jogurte od Lj.-mlekarn, ampak na jogurte (Acidus, Bifidus itd.) ki jih hočejo prodati kot zdrave. No, saj tudi so “zdravi”, ampak… Skratak: jaz še zmeraj jem to, kar mi je okusno in ne teg, kar mi nekdo prodaja kot zdravo, pa nima nekih konkretnih študij ali razskav, ki bi to dejansko potrdile. Samo moje skromno mnenje na temo zdravih jogurtov…

Lp, mishika

Menda naj bi bili zdravi zaradi laktobacilov, ki so sicer normalni del naše črevesne flore, ob raznih “stresih” pa se lahko razmerje koristnih in slabih bakterij v naši črevesni steni poruši in takrat bi bilo dobro dodajati koristne laktobacile. Vendar le-ti žal ne preživijo našega želodčnega soka in jih na ta način (torej z uživanjem jogurtov) nič ne dovedemo do pravega mesta. Ta podatek imam sicer od farmacevta, ki je prodajal laktobacile v kapsulah, ki se sprostijo šele v črevesju, torej je šlo za reklamiranje njegovega proizvoda, vendar se mi zdi zadeva vseeno precej verjetna.

Meni so ful presladki, pa tudi dražji od marsikaterih drugih.

Bravo, Mishika, se podpišem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close