Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pasiranje skute

Pasiranje skute

Babi je enkrat napisala, da sama spasira skuto iz tiste zrnate, ki se jo kupi na tržnici. Kako pa to gre? Vem, da če skuto miksaš z električnim mikserjem, z metilicami za smetano, in zraven doliješ nekaj tekočine, dobiš bolj gladko, vendar tudi bolj tekočo skuto. Je za skutine ledene kocke preveč tekoča? Ali pa se zrnato skuto pasira s pravo pasirko? Sprašujem neumnosti?
Hvala in lep pozdrav, Mimi

To pa tudi mene zanima. Zadnjič mi je babica dala ogromno skute, ki pa je bolj zrnata. Za jutri sem mislila pripravit te skutine ledene kocke, pa me skrbi skuta. Kako jo lahko spasiram?
PA še nekaj vprašanj glede kock imam:
-v kako velikem pekaču pečete
-kako debela pride skutina plast (v cm) in kako debelo testo?
-ali mislite, da bi lahko spekla kakšno drugo amnj mastno podlago (holesterol!!)

LP, zala

To sem naredila kar z paličnim mešalnikom.

Hej,lahko s palicnim mesalnikom ali z napravo za pasiranje zelenjave.Ko dodas rumenjake,se lepo amalgamira.

Zala,delala sem v pekacku 28 x 23x 5 cm. Plast skute lepo naraste,ko se malo sesede pri ohlajanju,je se vedno visja kot plast keksov.Meni se je zdelo vse pravsnje.Bo kar ta model tudi v bodoce- vsaj za te kolicine. Mislim,da cm gor dol ne igra posebne vloge.

Naredita cimprej,ker je res mnjami in bosta morali hitro ponoviti.Lp Babi

Jaz tukaj dobim le sveži sir, ki je še v kosu in ga razmečkam z vilicami. Hvala za idejo s paličnim, jaz sem se bala, da bi se zgodilo kaj takega, kot se zgodi pri miksanju z metlicami.

Tudi za ledene kocke sem zmečkala z vilicami, pa ni motilo, čeprav je bilo čutiti še kakšen košček skute.
Jaz sem pekla v pekaču 33x23x6 cm… meni se je zdelo ravno prav visoko.

Lep pozdrav!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hej,Vladka! Imam bel porcelanast pekacek zgornjih dimenzij. Zdi se mi je primeren za to belo pecivo(estetski ucinek). Mogoce so moje kocke nekoliko visje. Glavno je,da smo vsi zadovoljni,cm gor ali dol:)))

Prvic sem tudi sama zdrobila malo z vilicami,potem pa skuto dodala rumenjakovi masi in se malo z vilicami,pa je prislo tudi v redu. S palicnim se lepo pretlaci. Lp Babi

Jaz naredim kar z metlicami mikserja, sicer pa kupujem pasirano skuto.

Jaz sem kupila Mercatorjevo skuto in jo dala kar v multipratik. Ko sem delala ledene kocke (res so dobre!), pa sem se najprej ustrašila, da sem naredila kaj narobe, saj je bila prva krema zelo tekoča. Vendar pa se je stvar lepo spekla. Ravno prav za jutrišnjo zabavo!

Če sem lena skuto kar zmiksam ali dam v multipraktik. Ampak spasirana skuta je za kreme dosti boljša – zato ker ni zbita skupaj ampak je vmes veliko zraka – ima večji volumen. Pasiram pa na takšnem staromodnem “aparatu” za pasiranje. Moram priznati, da je tečno in zamudno, je pa učinek dosti boljši.

Jaz kupujem domačo skuto, ki ni tako zelo grudasta, tako je spoh ne pasiram niti za pitulice niti za ledene kocke. Tista čisto pasirana iz trgovine mi pa sploh ni simpatična, preveč kremasto ni deluje.

Lep sončen vikend vsem!

Hej! Tudi jaz kupim vedno v rinfuzi,saj je uporabna za vse;malo pretlacena ali ne:)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close