Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika razpadli falafel

razpadli falafel

Živjo, že nekaj časa spremljam tale super forum, vendar se bolj malo oglašam, zdaj pa me nekaj zanima. In sicer sem delala falafel po receptu, ki sem ga dobila tu in so mi v olju popolnoma razpadli. Šele nato sem postala pozorna, da ni nobene snovi, ki bi sestavine skupaj držala. Sedaj pa me zanima, ali je jajce pomotoma izpuščeno v receptu (tudi v original angleškem receptu ga ni), ali pa je mogoče kateri uspelo tudi brez jajca. Pa še to, ali ste poskusile brez pecilnega in da bi jih spekle kot polpete? Rada bi se izognila cvrtju.
Poskusila sem tudi humus, enkrat varianto z avokadom, ki pa mi je bila nekam prazna. Kot da bi nekaj manjkalo. Dala sem čičeriko, avokado, sol, olivno olje in limono. Ali dodate še kaj? Mogoče pa avokado ni bil najboljši. Ne vem niti kakšen naj bi bil, ker sem ga prvič jedla.
Najlepša hvala za vse vaše čudovite kuharske ideje in lep pozdrav!
Najdihojca

Hej! Humus namaz naredi zet zelo dober in enostavno;kot si opisala ti.Doda tudi petersilj, cesen,poper. Nam se zdi okusen.
Mogoce je res avokado kriv. Ne sme biti prezrel,torej ravno pravsenj in se malo trd na otip. Seveda je odvisno tudi od tega,da je nekomu bolj,drugemu manj vsec. Lp Babi

Najbrž je manjkal česen, ker sem naredila humus tudi po klasični varianti brez avokada in s česnom, pa je bil boljši.
Sem pa še enkrat poskusila srečo s falafelom, tokrat sem dodala jajce, pa spet ni bilo povsem v redu, ker so popili preveč olja. Škoda, ker sicer mi je okus všeč.
Z možem sicer nisva vegetarijanca, vendar jeva meso le pri obeh mamah na skupnih kosilih, doma pa poskušam kuhati čimbolj zdravo in neobremenjujoče za organizem, pri čemer si mi ravno ti Babi že ogromno pomagala. Torej hvala in lep pozdrav!

Ali bi mi lahko katera povedala kaj je falafel in recept.
Žal slišim za to jed prvič. že vnaprej hvala za odgovor in lep dan vsem.

Link:

LP
d.

Hej,Najdihojca!

Jajcek res posrka mascobo,kolikor jo vidi.V humus ga res ne dajem,imam pa izkusnje z drugimi namazi ali omakami.

Sem vesela,da sem kaj v pomoc,hvala tudi tebi. Lp Babi

Rumenemu sončku se zahvaljujem za trud.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close