malo drugacne restavracije
zivjo dragi gurmani in gurmanke. s fantom rada raziskujeva drugacne jedi. zaenkrat se prepuscava izkusenim kuharjem v kaksnih boolj eksoticnih restavracijah (sama se bova spravila h kuhanju ne-vem-kdaj). kitajskih pojedin sva se ze navelicala, grska nama je zelo vsec, spanska se nama je zdela malce prevec mila. tu pa se najine izkusnje koncajo. mi lahko predlagali, kam bi ljubega peljala za najino obletnico – v katero restavracijo, ki bi naju navdušila s posebnimi jedmi, bi naju usmerili? Sva iz Ljubljane – torej kje v Lj ali okolici.
hvala za namige:)
Pozabila si na mehiške restavracije. Midva sva bla večkrat v Meksiku na Medvedovi nasproti Tivolija. Vedno sva dobro jedla. Isti lastnik ima restavracijo tudi v City Parku, vendar si najbrž želiš malo bolj intimen večer.
Potem je še bosanska restavracija Sofra (nasproti WTCja malo nižje proti mestu), če ti zapaše pravih čevapov, okre ali baklave.
Priporočam rezervacijo, da ne bosta izvisela.
Pa še ena novejša bosanska je v Trnovem. Pred časom se je tu pisalo o njej, nismo je pa še utegnili preizkusiti.
Meni je všeč še indijska hrana, vendar pri nas še nisem zasledila takih restavracij. Kako so me usta pekla v Parizu, ampak kako dobro smo jedli.
Natassa
V indijski sem bila samo 1x in to v Parizu. Bilo nas je več in vsak je naročil svojo jed in smo malo okušali. Jedla sem madras curry in ker mi je bil tako všeč, sem curry kupila takoj naslednji dan (400g je bila najmanjša embalaža!!!) in nato doma na internetu poiskala recept in pripravila to jed. Njami. Peče, čeprav piše mild curry (blagi), ampak je dobro.
Žal pa se imen ostalih jedi ne spomnim. Spomnim se še nekih toplih kruhkov, tudi njami …
Sporoči, ko se vrneš, kaj si jedla in kako ti je bilo všeč!
Imej se enkratno!
Natassa
Zala, Yildiz han sem mislila. No, verjetno je tudi v japonski precej polno, ampak do tja še nisem uspela priti. Ponudili so nam pa tisoč različnih jedi, tako, da ti težko kaj natančno opišem. V glavnem je zelo veliko zelenjave, kar je meni zelo všeč, razne sarmice, zvitki, nabodlala, pa cel kup dobrih sladic v stilu baklav, na koncu pa še vodno pipo :-))). Pa še program s trebušno plesalko. To mislim, da imajo kar nekajkrat v tednu. Za večjo družbo lahko najameš cel lokal, ker je precej majhen. Vsaj takrat smo bili zaključena družba in je bilo res enkratno.
V indijski restavraciji je dobro VSE :))
Kadarkoli grem v Francijo (no, zaradi poklicne usmerjenosti je to kar nekajkrat na leto), zavijem v indijsko restavracijo… Isto, ko sem v Londonu, tam so še boljše.
Maroška restavracija Moro v Ljubljani (spodaj pri Sv. Florjanu) je odlična… Priporočam ti praktično vse kar imajo, ker kar precej identično posnemajo maroško kuhinjo, ki jo kar dobro poznam.
Ne moreš zgrešiti – tajine (tažina) s čimerkoli.
Forum je zaprt za komentiranje.