Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Rolada iz polente

Rolada iz polente

Pozdravljene vse skupaj!

Zadnjič sem malo brskala po spominu in sem se spomnila jedi, ki jo je pred davnimi leti delala moja babica. Mogoče ima katera od vas recept, ker je moja babica že skoraj 20 let pokojna.

Ne spomnim se dobro, ker sem bila še zelo majhna, vem pa, da je šlo za kuhano polento, ki jo je obložila s sirom in šunko. Vse skupaj je zvila v rolado, zavila v alu folijo ter spekla v pečici, da se je sir stopil.

Babica je bila Primorka, zato se obračam predvsem na poznavalke italijanske in primorske kuhinje za bolj detajlne informacije o pripravi te jedi.

Najlepša hvala.

Hej!

Rada bi ti pomagala,toda natancnega recepta za rulado nimam .Polento
pa veckrat naredim s sirom in sunko,ali s sirom in gobicami…
Vsi recepti,ki jih imam(in jih je kar nekaj) so v obliki zlozenke v pekacu.
Namesto rulade so plasti.
V ta nemen skuham polento in jo ohladim,nato narezem na tanjse rezine,zlozim v z maslom(oljem) namascen pekacek in oblozim s koscki sira in nekaj kosmi masla,malo popra ali chilija;naslednjo plast polente s sunko.
Lahko tudi sir in sunka na isto plast.Ko to delam,imam vsaj dve vrsti sira:recimo mocarela,tolminski sir(ali kak drug topljivi sir), parmezan.
Italijani imajo toliko vrst teh sirov,da je okus potem res enkraten. Uporabljam tudi zacimbe-origano ali bazilika.
Zakljucim vedno s topljivim sirom in malo smetane.Pecem pol ure.
Za tako oblaganje so dobri tudi slani fileti,oljke-razna popecena zelenjava.
S poprazeno cebulo je tudi zelo okusno.
Vcasih pa polente ne ohlajam in rezem:jo pol zvrnem v pekac,oblozim in drugo polovico cez.Na vrhu vedno se sir in smetana.

Za rulado bi polento zvrnila na folijo in jo pokrila z drugo folijo,da bi jo lahko z valjarjem ali prsti raztegnila v pravokotnik.Pustila ohladiti,da se utrdi in po zelji oblozila.Ne pozabi tudi na malo masla in zacimbe.
Zavijes v rulado,vse v folijo in v pecico .

Vem,da to ni natancen recept. Mislim pa,da veliko ne mores zgresiti.
Mogoce pa se jutri dobis kaj konkretnejsega. Lp Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close